Caută
Close this search box.

Proteste la Habarovsk. Manifestanţii au scandat „Putin, bea un ceai!”

habarovsk

Mii de persoane au ieşit sâmbătă din nou în stradă la Habarovsk, un oraş situat în extremitatea sud-estică a țării, în semn de protest faţă de modul cum gestionează preşedintele rus Vladimir Putin criza politică regională.

Manifestanții au scandat „Putin, bea un ceai!”, sugestiv pentru acuzațiile privind otrăvirea opozantului Aleksei Navalnîi.

Remintim că avocatul în vârstă de 44 de ani, Aleksei Navalnîi (blogger care scria împotriva regimului Putin), a fost transportat la un spital din Germania, fiind plasat în comă indusă.

Locutorii Habarovskului, un oraş situat la aproximativ 6.100 de kilometri est de Moscova, manifestează săptămânal după arestarea, în 9 iulie, a guvernatorului regiunii, Serghei Furgal. Politicianul a fost arestat fiind acuzat că în urmă cu mai mulți ani ar fi participat la organizarea asasinării unor oameni de afaceri.

Susţinătorii lui Furgal sunt de părere că măsura arestării e o decizie politică, spune G4Media. În timpul manifestaţiei, oamenii au denunţat, prin mesajele lor inscripţionate pe pancarte, „reprimarea” şi „dictatura”, cerând ca Furgal să fie eliberat şi să se întoarcă la Habarovsk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri