Caută
Close this search box.

PSD afirmă că Guvernul face măgării. „Nu vă e ruşine, mizerabililor?”

psd

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, are o nouă ieşire violentă la adresa Guvernului Orban, despre care spune că este format din mizerabili şi că se pretează la măgării.

„Guvernul Orban – 9 luni de hoţie. ‘Noaptea ca hotii’, Orban şi Cîţu au adoptat, în şedinţa de Guvern, un Memorandum prin care 500 (cinci sute!!!) milioane de lei din buget, din taxele şi impozitele romanilor, merg direcţionat către 3 companii de asigurare a creditului comercial, cu acţionari străini.

Jumătate de miliard de lei sunt transferaţi din buget în conturile acestor firme pentru plata daunelor generate de neîncasarea facturilor la timp – pe scurt, statul sprijină cu această sumă imensă 3 companii private străine!!!

Nu vă este ruşine, mizerabililor?!

Spuneţi peste tot că nu sunt bani, industrii întregi se sufocă fără niciun ajutor real din partea statului iar voi băgaţi sute de milioane în doar 3 companii, şi acelea companii private străine??!!

– aproape 1 milion de romani ajunşi şomeri în 9 luni
– 2 milioane de romani trimişi în sărăcie de Guvernul Orban
– companiile româneşti nu beneficiază de nicio măsură reală, activă, de sprijinire a activităţii economice în afară de invitaţia de a lua credite de la bănci
– 150.000 de ÎMM uri se afla în stare latentă de insolventa şi faliment

Bani sunt doar pentru oamenii PNL, companiile PNL, clienţii PNL. Veţi pleca urgent pentru aceste măgarii. Unde? Rămâne de văzut…”, a scris Romaşcanu.

Ministrul Finanţelor, Florin Ciîţu, a anunţat aprobarea Memorandumului prin care a fost mandatat Fondul Român de Contragarantare să emită garanţii în numele şi contul statului, în favoarea asigurătorului de credit comercial.

„A fost aprobat Memorandumul prin care se mandatează Fondul Român de Contragarantare să emită garanţii în numele şi contul statului în favoarea asiguratorului de credit comercial în procent de până la 80% din dăuna nerecuperata a asiguratorului de credit comercial în contul livrărilor de prestări servicii.

După procedura de recuperare a daunelor efectuate de către aceşti asigurători, este un plafon maxim de 500 de milioane de lei”, a afirmat demnitarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri