Caută
Close this search box.

PSD va avea probleme cu asigurarea cvorumului de şedinţă

psd

Începând cu ora 14.00, ar trebui să înceapă plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, pentru votarea moţiunii de cenzură, iniţiate de PSD. Dar social-democraţii au probleme cu asigurarea cvorumului de şefinţă.

Pe lângă absențele parlamentarilor PNL, USR și PMP – care au anunțat public că nu vor participa la ședință, PSD ar putea înregistra absențe atât din rândul propriilor parlamentari, cât și de la aliați, informează G4Media.

Cvorumul de ședință pentru camerele reunite ale Parlamentului este de 233, iar grupurile PSD din Camera Deputaților (138) și Senat (71) numără doar 209 parlamentari.

Alte partide pe al căror vot conta PSD la moțiune erau Pro România (liderul Victor Ponta l-a acuzat pe Marcel Ciolacu de presupus blat cu PNL), UDMR (Kelemen Hunor nu a dat până acum niciun semn că UDMR va vota moțiunea), ALDE și PPUSL, care au însă împreună puțini parlamentari.

„Grupul deputaţilor PNL nu participa la votul asupra moţiunii de cenzură, pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni. Moţiunea PSD ar fi trebuie sa se intituleze: PSD vrea să dea foc României, în plină pandemie”, a anunţat Florin Roman, preşedintele Grupului PNL din Camera Deputaţilor, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Cvorumul social-democraţilor este la limită. Teoretic, ei ar avea, cu partidele aliate, 235 de voturi. Moşiunea trece cu 233 de voturi, care e şi cvorumul minim necesar. Dar rândurile PSD se subţiază mereu. Deputatul PSD de Alba Adrian Todor a intrat în izolare pentru 14 zile, anunţă Realitatea.net.

Pe de altă parte, PSD şi Pro România se acuză reciproc de blat cu PNL. Victor Ponta a anunţat că PSD a făcut blat şi moţiunea nu trece. De blat îl acuză pe Ponta şi Freddy Simonis (PSD).

Atmosfera generală din jurul moţiunii de cenzură PSD este potrivnică. Deputatul FDGR Ovidiu Gant spune că Parlamentul va da votul asupra „celui mai abject demers politic de după 1989: moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi sateliţii săi în timpul pandemiei”. El adăugă că nu va vota moţiunea şi speră că ea să fie respinsă. „Nu numai că nu voi vota această mizerie, nici măcar nu o voi gira cu prezenţa”, afirmă Gant.

În fine, unul dintre numele pe care le vehiculează PSD pentru nominalizarea de premier, dacă moţiunea trece, este cel al membrului CA BNR, Leonardo Badea, infiltrat de PSD la Banca Centrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri