Caută
Close this search box.

Recesiunea, în România: Tarom anunță concedieri masive

Tarom anunță concedieri masive, un număr de 400 de angajați vor fi disponibilizați în perioada următoare.

La sfârșitul lunii iunie, un ordin al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, prevede că numărul de salariaţi ai companiei Tarom va scădea cu 374 de persoane până la sfârșitul lui 2020.
În contextul dat, conducerea companiei a anunţat că va începe procedura de disponibilizare, însă va oferi salarii compensatorii.

Angajaţii care decid să plece voluntar din această companiei au timp o lună de zile şi se încadrează aici angajaţii care au contract pe perioadă determinată, angajaţii care au salariul cumulat cu pensia, cei care se pregătesc de pensionare, dar şi cei care sunt cercetaţi disciplinar. Aceştia ar putea fi primii dintre cei care ar putea să plece de la TAROM.

Există şi beneficii pentru cei care aleg să plece voluntar. Angajaţii care au o vechime de 10-20 de ani în compania aeriană vor primi cinci salarii brute negociate, cei care au 3-10 ani vor primi patru salarii brute negociate, iar angajaţii care au o vechime de peste 20 de ani în companie vor primi şapte salarii brute negociate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri