Festivalurile Hollywood Just4Shorts şi New York Movie Awards au premiat în această vară filmul „La vorbitor” / „The Prison Visit”. Juriul din California l-a distins cu premiul Best Drama Short, iar cel din New York i-a acordat medalia de finalist la categoria Best Short.

Scurt metrajul a fost filmat în fosta închisoare Malmaison de pe calea Plevnei din Bucureşti şi este o producţie independentă realizată de scenaristul Andy Lupu (head writer la serialul ‘În derivă’ produs de HBO) care semnează şi regia, împreună cu Roman Canţîr, unul dintre cei mai importanţi directori de imagine din Republica Moldova.

Filmul are un look remarcabil, ajutat şi de montajul fluid propus de Iulia Andriuţă, o altă reprezentantă a familiei de cineaşti româno-moldovene. Actorii principali sunt Ada Dumitru şi Mircea Puiu Lăscuş.

Ei interpretează un cuplu pus la grea încercare de lunga sentinţă pe care o are de ispăşit Marian (Mircea Puiu Lăscuş). Luci (Ada Dumitru) este măcinată de propriile nevoi şi dorinţe în timp ce Marian încearcă prin orice mijloace ca, din spatele gratiilor, să-i controleze viaţa.

În septembrie, filmul va face parte din selecţia oficială a festivalului internaţional de film de la Praga (Cehia) şi în octombrie, din selecţia festivalului din Reykjavik (Islanda).

989 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =