Caută
Close this search box.

Rusia amenință direct România: ”Aveți grijă la urmări!”

Rusia amenință direct România! Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a criticat joi planurile SUA privind desfășurarea în România a unei părți din unitățile militare americane retrase din Germania.

„Washingtonul nu ascunde că aceste măsuri fac parte din eforturile de consolidare a aşa-numitei ‘axe nord-sud’ de la Marea Baltică până la Marea Neagră, destinată să devină linie de ‘descurajare’ a Rusiei. România este considerată în cadrul acestui plan drept cap de pod cheie pentru proiectarea forţei în regiunea Mării Negre”, a declarat Zaharova, potrivit Agerpres.

„Este clar că astfel de tentative provocatoare nu vor rămâne fără un răspuns adecvat din partea Rusiei. Acest fapt ar trebui luat în considerare şi în capitalele acelor ţări din Europa de Est, care zi şi noapte se gândesc ce ar mai putea să inventeze în materie de rusofobie, invitând pe teritoriul lor soldaţi americani. Le sfătuim să cântărească minuţios toate riscurile şi să se gândească serios la consecinţe”, a avertizat dur purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Noi trupe militare în România? SUA anunță că își va retrage 12.000 de trupe din Germania: O parte din ele vor fi relocate în zona Mării Negre

SUA urmează să retragă aproape 12.000 de militari din Germania, decizie care este văzută de țările aliate drept o lovitură pentru NATO. O parte din trupe vor fi relocate în statele unde au fost sau sunt deja trupe americane, inclusiv România, iar o parte se vor întoarce în Statele Unite ale Americii. Totuși, dacă Donald Trump pierde alegerile prezidențiale, planul acestuia ar putea fi anulat.

„Suntem la un punct de inflexiune în istoria NATO. Mutăm forțele armate din Europa Centrală, din Germania, spre Est, în zona Mării Negre și Polonia, unde sunt noii noștri aliați pe care vrem să îi asigurăm de sprijinul nostru”, a declarat Mark T. Esper, secretar american al Apărării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri