Armata rusă susţine că a ridicat miercuri de la sol un avion de vânătoare Su-27 pentru a intercepta două avioane de recunoaştere americane care se apropiau de frontiera rusă deasupra Mării Negre, au indicat agenţii de presă ruse, care citează un comunicat al Ministerului rus al Apărării, notează Reuters.

„La 5 august, mijloacele ruseşti de supraveghere a spaţiului aerian au detectat deasupra apelor neutre ale Mării Negre două ţinte aeriene care se apropiau de graniţa de stat a Federaţiei Ruse”, a indicat Centrul naţional pentru apărare de la Moscova, citat de Interfax.

„Pentru interceptarea ţintelor, un avion de vânătoare Su-27 din cadrul forţelor aeriene ale Districtului militar Sud a fost ridicat de la sol”.

Incidente deasupra Mării Negre: Avioane de vănătoare ruse, trimise să intercepteze aeronave americane

Un aparat de tipul Su-27 a interceptat un avion RC-135 şi un P-8A Poseidon ale forţelor aeriene americane, potrivit TASS, citată de Agerpres.

După ce avioanele americane s-au îndepărtat de graniţa rusă, Su-27 a revenit la bază, informează agenţiile de presă rusă.

„Întregul zbor al Su-27 a decurs strict în conformitate cu regulile internaţionale de utilizare a spaţiului aerian. Avioanele americane de recunoaştere nu au fost lăsate să se apropie de frontiera Federaţiei Ruse”, a mai indicat Centrul naţional pentru apărare de la Moscova, citat de Interfax.

Anterior, armata rusă a afirmat că avioane ruseşti au interceptat aparate de recunoaştere ale SUA deasupra Mării Negre pe 23, 24, 27 şi 31 iulie.

De fiecare dată, au fost ridicate de la sol avioane de vânătoare Su-27, conform Ministerului Apărării rus.

147 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 7 =