Caută
Close this search box.

Scandal între Petre Roman şi Cornel Dinu: Este nebun, cerşetor şi senil

Petre Roman şi Cornel Dinu, doi dintre consilierii propuşi de Gabi Firea pentru alegerile locale, s-au jignit grav Dinu l-a acuzat pe Petre Roman că a încercat să îi aducă pe ruşi în România în 1989.

Fostul premier FSN a replicat că Dinu este „nebun, cerşetor şi senil”.

În 2010, Cornel Dinu a intervenit telefonic la emisiunea „Nasul”, de la B1 TV, în cadrul dezbaterii pe tema evenimentelor din decembrie 1989. Antrenorul a vorbit din perspectiva unui martor ocular, pentru că fost prezent în noul centru de putere ce îşi desfăşura activitatea în clădirea televiziunii după fuga lui Nicolae Ceauşescu, pe 22 decembrie.

Cornel Dinu a declarat că au existat discuţii privind intervenţia trupelor sovietice în România, în acea seară, cu unul din consilierii Ambasadei Uniunii Sovietice, în absenţa din România a ambasadorului URSS, potrivit Newsweek România. Discuţiile ar fi fost purtate în biroul de la etajul 11 al Televiziunii Romane, undeva în jurul orelor 3.00-4.00, în limba rusă, de către Ion Iliescu şi Petre Roman.

Antrenorul a afirmat că a remarcat la Petre Roman exprimarea extrem de fluenţa în limba rusă şi că a intervenit de mai multe ori în cadrul discuţiei cu diplomatul rus, fiind cel care cerea cu insistenţă ajutorul trupelor sovietice.

„Eu am stat în aceeaşi încăpere cu Ion Iliescu în noaptea de 22 spre 23 decembrie, la Televiziunea Romana, de la 9 seara până dimineaţa la 7.20. Ion Iliescu este un patriot şi şi-a păstrat tot timpul cumpătul. Cel care s-a speriat a fost Petre Roman, care voia să salveze. Ce să salveze, că totul era o diversiune cu 4-5 scenarii.

Petre Roman a fost cel care, într-o rusă perfectă, a vorbit la telefon cu consulul Uniunii Sovietice, solicitând intervenţia trupelor sovietice. A existat o variantă că aceste trupe să intervină să facă o logică antiteroristă. Domnul consul a explicat clar: ‘Nu ne amestecăm. Trupele sunt debarcate, în două ore sunt în centru, dar nu ne putem amesteca’”, a declarat Cornel Dinu, în 2010, la B1 TV.

Actualul partener pe listele PSD prezentate de Gabriela Firea pentru Consiliul General al Bucureştiului nu a rămas dator şi i-a transmis a doua zi, în 2010, lui Cornel Dinu că minte.

„Toate declaraţiile lui Dinu sunt formate numai din minciuni sfruntate şi absurdităţi. E aberant. În noaptea aceea nu aveam nici o calitate, nici o atribuţie să contactez pe cineva de la Ambasada Sovietică”, a afirmat Petre Roman.

Fostul lider al FSN a apreciat drept false şi alte declaraţii ale lui Cornel Dinu:

„Chestiunea cu trupele sovietice. E o nebunie. Nu există nici un fel de elemente referitoare la asta. Eu nu am în memorie aşa ceva”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri