Caută
Close this search box.

Se complică situaţia la PSD: Onţanu nu mai e susţinut la Sectorul 2 (SURSE). Varianta surpriză

Partidul Social Democrat ar putea avea probleme la Sectorul 2 (în foto). Surse din interiorul partidului spun că Neculai Onţanu ar fi pierdut sprijinul PSD. Cine are acum mari şanse să devină noul primar?

E răsturnare totală de situaţie în cazul alegerilor pentru Sectorul 2 al Capitalei. Se pare că Partidul Social Democrat nu ar mai susţine candidatura lui Neculai Onţanu pentru acest sector, spun surse din interiorul partidului.

În schimb, Onţanu va fi sprijinit de către formaţiunea lui Dan Voiculescu, PPU-SL, şi de către partidul ADER, scrie news.ro.

Candidatura lui Neculai Onţanu fusese validată la şedinţa Comitetului Naţional Executiv al PSD din data de 30 iulie.

Dan Cristian Popescu va candida independent la Sectorul 2
Pe de altă parte, Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar PNL al Sectorului 2, care trebuia iniţial să fie candidatul sprijinit de liberali, a anunţat că va candida independent pentru postul de edil. Popescu nu a mai fost susţinut de PNL din cauza opoziţiei exprimate de cei din USR, în timpul negocierilor pentru Capitală. Acum, din partea alianţei PNL – USR – PLUS va candida Radu Mihaiu (USR).

Dan Cristian Popescu atrage atenţia că, în cazul în care ar fi ales Neculai Onţanu, „acest lucru ar face să ducă Sectorul 2 cu 20 de ani în urmă, în anul 2000, atunci când dânsul a devenit primar”. Liberalul spune că face acest sacrificiu pentru a-şi putea continua proiectele începute la primărie.

“Sacrificiul pe care sunt dispus să îl fac, să candidez chiar şi independent, dacă nu voi găsi susţinere pentru proiectele mele, este legat de continuarea acestor proiecte. Este miza mea politică şi aceasta mă obligă să candidez, chiar şi independent. Dacă sunt partide care vor să mă susţină, voi intra în discuţii cu acestea în zilele următoare”, a declarat, joi, Dan Cristian Popescu.

Tot joi, Dan Cristian Popescu a avut şi o întâlnire cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

“În timp ce liderii unor partide au pierdut săptămâni întregi în negocieri privind sinecuri, avantaje, locuri pe liste și posturi în administrație, eu am continuat să-mi dedic timpul lucrurilor care contează cu adevărat pentru oameni, care le fac viața mai bună sau mai ușoară.

M-am întâlnit azi cu @dancristianpopescu, viceprimarul sectorului 2, cu care am avut o discuție aplicată despre o serie de proiecte benefice pentru bucureșteni”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Foarte interesant este de remarcat însă și un alt fapt. Cetățenii Sectorului 2 al Capitalei au acum ocazia de a vota, pentru funcția de primar, candidatul unui partid care a dovedit, în timp, că este foarte apropiat de problemele reale ale românilor, în general, și ale bucureștenilor în special. Este vorba de Partidul Neamului Românesc, iar candidatul acestuia la sectorul 2 se numește Adrian Fundeneanu. Bucureștean gete-beget, Adrian Fundeneanu a acumulat o experiență uriașă în domeniile public-relation și în activismul social și cultural. El cunoaște foarte bine și administrația modernă a marilor metropole, activând ani buni la Washington, în domeniile muzografic și administrativ.

Deși putea beneficia la Washington de foarte bune condiții materiale, devenind – grație aportului său social consistent – și cetățean american, Adrian Fundeneanu a preferat să lase America pentru România și pentru București în mod special, orașul său natal. La București a participat deja la multe acțiuni caritabile, a deschis și îngrijit galerii de artă, a creat o școală de presă etc. În pofida condițiilor în mod evident mult mai bune pe care le-ar fi avut în SUA, Adrian Fundeneanu a ales să-și dedice viața locuitorilor Capitalei și, în mod concret, celor din Sectorul 2, cărora le poate împărtăși din vasta sa experiență de viață și alături de care poate re-construi un sector TOTAL NOU, aidoma zonelor și cartierelor rezidențiale din marile metropole ale Lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri