Caută
Close this search box.

Când s-ar putea redeschide restaurantele

Este una din cele mai fierbinți probleme ale momentului și ale pandemiei în general. Alexandru Rafila crede că autoritățile din România vor urma modelul Germaniei și vor redeschide restaurantele din toamnă.

În contextul în care terasele se vor închide din cauza frigului, Rafila e convins că redeschiderea restaurantelor e primordială.

Acest lucru se va întâmpla în funcție de contextul epidemiologic zonal, asigură Rafila, cu toate că reprezentanții HORECA sunt sceptici.

Alexandru Rafila crede că restaurantele vor fi redeschise în această toamnă
Germania a permis redeschiderea restaurantelor în acele localități unde numărul de infectări este mic, a explicat microbiologul român.

„Probabil vor trebui luate anumite măsuri administrative. Cred că va fi ca pe modelul german, se vor redeschide restaurantele în anumite localități, în funcție de numărul de infectări. Nu vreau să pun problema că lucrurile ar putea să evolueze dramatic, dacă ne vaccinăm anti-gripal, dacă ne pregătim din timp. Asta va condiționa sezonul rece. rebuie să ținem cont de contextul epidemiologic local”, a explicat Rafila la Digi 24.

CITEȘTE ȘI:
O femeie din Cluj a fost sechestrată și bătută de doi vecini. Motivul e incredibil. Video
O asistentă din Prahova a murit, după ce s-a infectat cu Covid-19
Iulia Timoșenko, fostul premier al Ucrainei, în stare gravă, după s-a infectat cu noul coronavirus
Rafila crede că astfel se vor responsabiliza oamenii pentru ca toate comunitățile să aibă un grad mic de infectare pentru ca restaurantele să fie deschise.

„Dacă vezi că o altă comunitate își poate desfășura activitatea, ar putea să-și adapteze și ele comportamentul. Sunt județe diferite. Este o parte bună, așa se vor responsabiliza comunitățile. Când vezi că într-un alt oraș restaurantele sunt deschise, vei respecta regulile să beneficiezi și tu de acest lucru”, a punctat Rafila la Digi 24.

CITEȘTE ȘI:
Avertizare meteo de furtuni pentru întreaga țară. Care vor fi primele zone afectate
Erupție vulcanică în Indonezia. Viețile a zeci de mii de oameni sunt în pericol
Rezultate Loto 6 din 49, Joker şi Noroc. Numerele extrase azi, duminică, 23 august 2020. Live Update
Cu toate acestea, reprezentanții HORECA acuză Guvernul că îi falimentează sistematic. Mai mult, Ludovic Orban e în conflict cu patronii de restaurante, pe care-i acuză că nu respectă regulile de protecție.

Ludovic Orban se ceartă cu patronii de restaurante
„Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară.

Haideți să fim cinstiți. 80-85% dintre ei respectă regulile, dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și care nu sunt implicați și nici nu-și doresc să asigure respectarea regulilor”, s-a plâns Ludovic Orban.

Liderul HORA, Daniel Mischie, avertizează că restaurantele din toată țara sunt aproape de faliment, în contextul în care Guvernul refuză să le redeschidă.

„Cei din HoReCa în curând vor pune lacătul pe ușă. Din calculele noastre, HoReCa reprezintă 5,1% din PIB, deci nu poate fi vorba de relansare fără această industrie.

Am prezentat măsurile luate de late țări europene unde restaurantele sunt deschise.

Premierul trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor.

Industria de HoReCa e aproape de ATI, toate rezervele și disponibilitățile operatorilor economici au ajuns la sfârșit, nu mai avem resurse pentru a susține această industrie.

Premierul nu este dispus la discuție pentru deschiderea restaurantelor și-a prezentat disponibilitatea de a relua discuția când va scădea numărul de infectări.

Facem apel către toți operatorii din industrie și către clienți să respecte regulile impuse de Guvern!”, a declarat Mischie, după o rundă de negocieri cu Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri