Caută
Close this search box.

Ședință de urgență la PSD convocată de Marcel Ciolacu pentru a decide soarta Guvernului Orban

psd

Ședință de urgență la PSD pentru a decide soarta Guvernului Orban! Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a convocat joi, de la ora 13.00, pe șefii județeni social-democrați într-o videoconferință.

Principala temă a discuțiilor social-democraților este moțiunea de cenzură.

Marcel Ciolacu a convocat joi liderii județeni PSD la o ședință cu conducerea centrală pentru a discuta despre moțiunea de cenzură. Ședința va avea loc la ora 13.00, în format online, după ce Parlamentul a decis ca moțiunea să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14.00.

Discuțiile din Consiliului Politic Național al PSD se vor axa pe voturile pe care se bazează social-democrații pentru moțiunea de cenzură, strategia pe care o vor folosi în următoarele zile, până la vot, și pe negocierile cu celelalte partide.

Potrivit ultimelor calcule, PSD ar avea asigurat numărul de voturi prin care să dea jos guvernul Orban.

PSD are împreună cu ALDE aproape 214 voturi, la care se adaugă cele 23 de voturi de la PRO România, la care se adaugă și 3 voturi ale parlamentarilor neafiliați și posibilele 8-9 voturi venite din partea minorităților naționale.

Pentru demiterea Guvernului este nevoie de 233 de voturi „pentru”.

Ar fi pentru a doua oară când un guvern condus de Ludovic Orban este demis printr-o moțiune de cenzură, într-un singur an. Primul Cabinet Orban a căzut, după patru luni de mandat, în primăvara acestui an, înainte de declararea epidemiei de coronavirus. 261 de parlamentari au votat, pe 5 februarie, „pentru” trecerea moțiunii de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD.

PSD, ALDE, Pro România și PPU-sl au anunțat că votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului liberal condus de Ludovic Orban.

UDMR a anunțat că va stabili cum va proceda în ziua votului, însă Kelemen Hunor a sugerat că nu vor să și nu a exclus o evemtuală abținere de la votul de luni din Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri