Caută
Close this search box.

Situație explozivă (și) în Educație. Lider sindical: ”Profesorii nu vor mai merge la școală”

Situație foarte gravă, după ce Ministerul Educației a anunțat că nici nu poate fi vorba de mărirea salarială la care profesorii din România ar fi avut dreptul de la 1 septembrie 2020 și pe care o așteptau, pe bună dreptate.

După ce nu s-au dublat alocațiile, cu încălcarea legii, după ce s-a decis că pensiile nu vor crește nici pe departe cu 40 la sută, conform legilor în vigoare (s-au anunțat deja proteste ale pensionarilor și acționarea în judecată a Executivului), iată că Guvernul Orban nu va mări nici salariile profesorilor.

Astfel, Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, într-o postare de pe Facebook, a omis ce este mai important: despre majorarea salariilor cadrelor didactice. Acest lucru a deranjat crunt lumea sindicală a profesorilor care ameninţă că şcoala ar putea să nu înceapă la timp dacă Executivul nu le va da dascălilor banii cuveniţi prin lege.

Aşadar, postarea de pe Facebook a Monicăi Anisie a stârnit un val de reacţii printre sindicalişti din Educaţie. Ministrul Educaţiei a scris un mesaj de laudă a rectificării bugetare „pozitive”, însă nu a pomenit niciun cuvânt despre faptul că, la reîmpărţirea banilor, profesorii, care ar fi urmat să primească de la 1 septembrie 2020 o creştere salarială medie de 14%, au fost complet uitaţi la calcule.

În această situație, președintele FSLI, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, a declarat duminică seara, în direct, la o televiziune de știri, că profesorii se pregătesc de proteste în septembrie.

De asemenea, Hăncescu a mai spus că profesorii nu vor ieși în stradă, fiind stare de alertă, dar vor găsi alte forme de protest, între care – ceea ce este cel mai trist, dar e dreptul lor de a protesta – aceea de nu mai merge la școli.

Situația e complicată și cu elevii. În ce privește învățământul așa-zis ”on-line”, același Simion Hăncescu a afirmat că are o eficiență de 50 la sută, ceea ce este extrem de puțin, dacă nu chiar catastrofal.

Se pare că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a adus România în situația cea mai rea și mai complicată posibil. Să dea Dumnezeu să nu fie așa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri