Liderul social-democraţilor din Macedonia de Nord, Zoran Zaev, a fost reconfirmat în funcţia de prim-ministru, la finalul unui vot în parlament care a aprobat acordul său de coaliţie cu principalul partid al albanezilor din ţară, DUI, notează AFP.

Acordul prevede că Zoran Zaev îşi va ceda postul unui membru al minorităţii albaneze a ţării pentru o perioadă de o sută de zile după expirarea mandatului de patru ani al noului guvern şi înainte de viitoarele alegeri.

„Se deschide o perioadă de ordine, justiţie şi disciplină”, a declarat Zoran Zaev în plenul parlamentului care a aprobat acordul de coaliţie cu 62 de voturi din totalul de 120, după două zile de dezbateri furtunoase, potrivit Agerpres.

Social-democraţii au obţinut o victorie foarte strânsă asupra taberei naţionaliste la legislativele din iulie, cu 46 din cele 120 de locuri ale parlamentului.

Acest scrutin a fost primul după ce guvernul lui Zoran Zaev a adăugat termenul „de Nord” la numele ţării, pentru a soluţiona un vechi conflict cu Grecia.

162 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here