Caută
Close this search box.

Șocul Europa League. Cu cine vor juca FCSB, FC Botoșani și Universitatea Craiova!

S-a terminat tragerea la sorți pentru turul 1 preliminar din Europa League. FCSB și-a menținut “norocul” proverbial de la tragerile la sorți și va juca acasă împotriva lui FC Shirak. FC Botoșani are o deplasare lungă în Kazahstan, cu Ordabasy, în timp ce Universitatea Craiova se va deplasa la Tbilisi pentru meciul cu Lokomotiv. 

Ediţia 2020-2021 a cupelor europene pare a fi ultima în care echipele româneşti vor mai fi prezente în a doua competiţie intercontinetală, Europa League. Aceasta deoarece din următorul sezon, 2021-2022, va apărea o nouă competiţie, a treia, dar un fel de fosta cupă UEFA Intertoto, pentru că vor intra doar echiple clasate pe locurile 7 sau 8 din campionatele de top. România ar urma să aibă trei reprezentante în această UEFA Conference League.

Şi acest lucru va fi cauzat de coeficientului scăzut ca ţară al României, în urma rezultatelor dezamăgitoare din ultimele cinci ediţii, abia în ultimul CFR Cluj reuşind să ajungă în play-off-ul Champions League, și de aici în grupele Europa League. A depăşit acest stadiu, jucând 16-imile de finală în dublă manşă cu Sevilla şi fiind eliminată fără eşec, doar la regula golului marcat în deplasare.

Aşa încât, după toate premisele, aceasta va fi ultima ediţie când România va mai participa în Europa League, iar poziţia celor trei reprezentante nu pare deloc a fi una confortabilă. Universitatea Craiova, ocupanta locului secund în campionat, e cap de serie doar în turul 1 preliminar. Din păcate, FC Botoşani nu va beneficia de acest statut și va da peste adversari foarte puternici încă din primul tur. Doar FCSB e ceva mai privilegiată, pentru că va fi cap de serie în primele trei tururi preliminare, nu însă şi în play-off.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri