Caută
Close this search box.

Spitalul modular de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID, construit din donațiile a 250.000 de români, va funcționa la capacitate maximă începând de astăzi

Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Modular Elias 1, construit din donaţii la iniţiativa Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”, este funcţională începând de luni. Spitalul tratează deja 22 de pacienţi.

Spitalul modular de Terapie Intensivă construit de Asociația Dăruiește Viață din donațiile a peste 250.000 de români va funcționa la capacitate maximă începând de astăzi. 22 de pacienți COVID erau internați în acest weekend în spitalul modular, iar de astăzi pornește în forță și secția de Terapie Intensivă, anunță Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață.

Foto: Daruieste Viata

”Spitalul Modular 1 Elias tratează deja 22 de pacienţi, iar, de astăzi, va fi funcţional şi modulul de terapie intensivă, după ce am asigurat două staţii şi 15 monitoare funcţii vitale, iar SRATI (Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă) a trimis 6 ventilatoare pentru ventilaţie invazivă mecanică”, a transmis, luni, Asociaţia ”Dăruieşte viaţă”.

Spitalul, cu 38 de paturi, a fost operaţionalizat în curtea Spitalului Elias din Bucureşti. Unitatea are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi şi este împărţit în trei module, toate dotate cu gaze medicale pentru a putea fi transformate în paturi ATI.

Spitalul a fost ridicat în doar două luni, cu sprijinul a peste 250.000 de oameni şi peste 650 de companii.

Potrivit raportării de duminică a Grupului de Comunicare Strategică la Terapie Intensivă sunt internaţi 412 pacienţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri