Caută
Close this search box.

Sprijin pentru Republica Moldova, grav afectată de pandemie

La Chişinău a fost inaugurat primul centru care monitorizează şi previne posibilile riscuri pentru sănătatea cetăţenilor.

Crearea instituţiei s-a făcut cu sprijinul Uniunii Europene și Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Investiţiile sunt de peste două milioane de lei moldovenești.

Centrul operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică este dotat cu echipamente performante, sisteme audio și video, computere.

Toţi specialiştii vor lucra în contact cu acelaşi centru operativ. Va fi posibilă şi extinderea echipei care răspunde la apelul cetăţeniilor la Linia Verde a ANSP. Noul centru vă asigura o mai bună comunicare cu organizațiile internaționale.

Crearea centrului a durat două luni şi a fost posibilă datorită investiţiilor oferite de Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit TVR.

Excelenţa Sa Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat: ”Este un centru modern care a fost pregătit cu susţinerea UE. Și eu şi ambasadorii ţărilor membre, echipa Europa prezentă în Republica Moldova suntem şi azi alături de oamenii din Republica Moldova”.

Săptămâna aceasta vă ajunge în Republica Moldova al doilea lot de ajutor umanitar, care constă în 356 de concentratoare de oxigen pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri