Caută
Close this search box.

Sputnik, organul de presă al Kremlinului, critică desprinderea aparentă a PSD de Gruparea Dragnea

sputnik

Ziarul de propagandă al Kremlinului în România a criticat în termeni extrem de agresivi ruperea lui Marcel Ciolacu de Liviu Dragnea, care a fost marcată în timpul Congresului Extraordinar al PSD din 22 august.

Ciolacu este numit de șase ori ”o rușine” și de trei ori ”un ticălos”, la care se adaugă și un ”trădător”, din cauză că liderul PSD a uitat că partidul condus de Liviu Dragnea a scăpat România de ”flagelul Kovesi”.

Un alt reproș al Sputnik la adresa lui Ciolacu este că acesta s-a dezis de Liviu Dragnea, singurul lider care ”a încercat ceva în privința independenței reale a Justiției, propunând-o pe judecătoarea Dan (sic!) Gârbovan ministru”.

Sputnik amintește de ”munca uriașă a PSD” pentru ”clarificările din Codul Penal și Codul de Procedură Penală, definirea completurilor specializate, anularea protocoalelor secrete”, care acum este ”aruncată” de Ciolacu.

Oficiosul rus taxează astfel renunțarea lui Ciolacu la tema Justiției, după ce liderul PSD a spus că Justiția trebuie să rămână în seama magistraților:

”Deci, Ciolacu vrea să spună că PSD trebuie să fie de acord cu condamnarea lui Adrian Năstase și Liviu Dragnea – ca și a lui Dan Voiculescu – cu hăituirea lui Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Toni Greblă, Olguța Vasilescu, Vali Zgonea și a nenumărați lideri naționali și locali? Ciolacu vrea să spună că modificarea legislației penale, solicitată de mari specialiști în drept și realizată parlamentari de prim rang ai PSD – toate astea trebuie lăsate în urmă! De asemenea, bătălia cu ”statul paralel” trebuie uitată – a fost ”în interesul lui Liviu Dragnea”, vrea să spună Ciolacu!”, scrie Sputnik.
Marcel Ciolacu este, de asemenea, descris ca fiind ”un individ dubios, cu găuri în CV, cu relații dubioase cu serviciile și teroristul Omar”.

Șeful PSD este numit și ”semiagramat”, iar Liviu Pleșoianu și Claudiu Manda sunt lăudați pentru anchetele pe care le-au făcut pentru a deconspira manevrele de culise din Justiție. Un amănunt amuzant: Claudiu Manda este soțul Liei Olguța Vasilescu, un pion principal în noua echipă a lui Marcel Ciolacu și vicepreședintele partidului:

”Datorită PSD a fost devoalată implicarea serviciilor în Justiție, datorită bătăliei PSD în presă – ”la televizor”, cum zice semigramatul ajuns în fruntea PSD – au fost date în vileag abuzurile DNA, anchetele făcute de Liviu Pleșoianu sau Claudiu Manda au deconspirat tot felul de manevre de culise care au lovit nu numai PSD, ci și mediul de afaceri și chiar magistrați. Toate astea sunt… trecut?”, mai notează oficiosul rus.
În schimb, Dumitru Buzatu, care în discursul său de la Congresul PSD l-a criticat pe Marcel Ciolacu pentru ruperea de trecutul partidului, este descris de Sputnik în termeni laudativi și este considerat ”o lecție de onoare pentru PSD”. Sputnik notează că Dumitru Buzatu ”i-a dat palme în direct” lui Ciolacu pentru exprimarea folosită – ”vremea tătucilor a apus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri