Caută
Close this search box.

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi se ameliorează

Aleksei Navalnîi

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi înregistrează ”unele ameliorări”, a anunţat vineri spitalul din Berlin, unde acesta este tratat de când a fost victima unei posibile otrăviri în Rusia, potrivit autorităţilor germane, relatează AFP.

”Au existat unele ameliorări ale simptomelor cauzate de ingestia” unei substanţe din grupul de inhibitori ai colinesterazei, la originea otrăvirii, a anunţat Spitalul Charité, într-un comunicat, precizând că Navalnîi se află încă în comă indusă şi sub asistenţă respiratorie, potrivit Agerpres.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmyche, a confirmat într-un mesaj pe Twitter că în prezent nu există ”o ameninţare gravă pentru viaţa acestuia”. ”Cu toate acestea, medicii sunt întotdeauna atenţi la orice prognostic”, a adăugat ea.

Cu ce substanţă ar fi fost otrăvit Aleksei Navalnîi. Ruşii neagă vehement

Spitalul a reiterat că nu este posibil în acest stadiu să se stabilească dacă rusul, în vârstă de 44 de ani, ar putea rămâne cu sechele pe termen lung din cauza ”acestei intoxicaţii grele”.

Luni, la două zile de ce a fost spitalizat de urgenţă în Germania, medicii de la Spitalul Charité au anunţat că au identificat urme de otrăvire cu o substanţă din grupul de inhibitori ai colinesterazei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri