Caută
Close this search box.

Steve Bannon, fost consilier al lui Trump, inculpat pentru deturnare de fonduri

donald trump

Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, a fost inculpat şi arestat joi pentru deturnare de fonduri adunate printr-un site de finanţare participativă menită a contribui la „construirea zidului” promis de preşedintele american la frontiera dintre SUA şi Mexic, a transmis joi procuroarea federală din Manhattan, potrivit AFP, DPA şi Reuters.

În vârstă de 66 de ani, Steve Bannon, unul dintre arhitecţii campaniei prezidenţiale a magnatului newyorkez în 2016, este acuzat că, împreună cu alţi trei reprezentanţi ai site-ului ‘We Build The Wall’ (‘Construim Zidul’), „a deturnat bani de la sute de mii de donatori”, a precizat procuroarea Audrey Strauss într-un comunicat de presă.

În mod special, el ar fi folosit „sute de mii de dolari” pentru a acoperi „cheltuieli personale”, a adăugat ea.

Prin schema de strângere de fonduri s-ar fi adunat peste 25 de milioane de dolari.

Deturnările au început în decembrie 2018, conform Agerpres.

În timp ce le dădeau asigurări donatorilor că toţi banii adunaţi prin acest site vor fi folosiţi la ridicarea zidului – simbol al politicii dure faţă de migraţie a lui Donald Trump -, Bannon şi ceilalţi trei responsabili au deturnat o parte din fonduri printr-o organizaţie fără scop lucrativ şi o firmă-paravan, folosind în special facturi false, au adăugat anchetatorii.

Bannon, fost responsabil al site-ului conservator Breitbart News, va trebui să răspundă la două capete de acuzare – fraudă şi spălare de bani -, fiecare fiind pasibilă de o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

Toţi cei patru inculpaţi au fost arestaţi joi. Celelalte trei persoane implicate în acest caz sunt Brian Kolfage, fondator al site-ului ‘We Build The Wall’, Andrew Badolato şi Timothy Shea.

În calitate de consilier al lui Trump în campania electorală şi apoi de strateg-şef la Casa Albă, Bannon a contribuit la articularea populismului de dreapta şi a opoziţiei dure faţă de imigraţie care au definit mandatul lui Trump. El a părăsit Casa Albă în august 2017.

Anunţul privind inculparea lui Bannon vine în contextul în care Trump este în urma contracandidatului democrat Joe Biden în sondajele de opinie de dinaintea scrutinului prezidenţial de la 3 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri