Caută
Close this search box.

STUDIU Copiii din zonele urbane verzi au un IQ mai ridicat

Copiii care cresc în comunităţi urbane verzi au un IQ mai ridicat şi un comportament pozitiv, potrivit unui studiu la care au participat 600 de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani.

Tim Nawrot, profesor epidemiolog la Universitatea Hasselt din Belgia, spune că mediul în care ne creştem copilul contribuie la progresul memoriei şi atenţiei, potrivit Mediafax.

România are un deficit de spaţii verzi în zonele urbane, ceea ce îi ţine pe cei mici departe de natură. Potrivit ultimului barometru urban, deficitul se referă în principal la oraşele mari.

Sociologul Ana Bulai afirmă că accesul copilului în mediul natural este favorizant pentru explorare, experiment şi crearea de competenţe, abilităţi. Toate acestea contribuie la dezvoltarea coeficientului de inteligenţă.

FOTO: editiadedimineata.ro

„Natura este un factor important în dezvoltarea cognitivă, dar este un factor şi mai important în dezvoltarea inteligenţei practice şi emoţionale, mai importantă decât dezvoltarea cognitivă, în următoarele decenii.

În zonele urbane care au o atenţie ridicată pentru pentru spaţiul verde, pentru spaţiul public în general, pentru locurile de petrecere a timpului liber pentru familiile cu copii, există de obicei şi o infrastructură de educaţie de calitate şi o infrastructură de acces la informaţie de calitate”, spune sociologul Ana Bulai.

Studiul a folosit imagini din satelit pentru a măsura nivelul de verdeaţă din cartiere şi parcuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri