Caută
Close this search box.

Teodorovici îl acuză pe Marcel Ciolacu că vrea să fraudeze elegerile din PSD

eugen Teodorovici

Taberele din PSD își arată colții în pragul Congresului pentru alegerea noii conduceri, ce ar urma să aibă loc pe 22 august. Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, îl atacă pe actualul șef interimar, Marcel Ciolacu, că vrea să fraudeze alegerile.

Acuzații de fraudare a alegerilor PSD, în interiorul partidului

Eugen Orlando Teodorovici şi-a anunţat candidatura la şefia PSD încă din luna iunie. Deși Congresul PSD este stabilit pentru sfârșitul lunii august, acesta acuză conducerea interimară a lui Marcel Ciolacu că vrea să fraudeze alegerile din partid.

„Așa-zisa conducere interimară, prin vocea unui așa-zis #președinte pretins fondator, fără prestanță și lipsit de „coloană vertebrală”, a anunțat de ceva vreme o nouă formulă de organizare a alegerilor pentru conducerea PSD, prin #MOȚIUNE, adică o candidatură în echipă. Dar nu s-a grăbit (în cele 9 luni!) să adopte această modificare a Statutului partidului prin votul majorității, adică al Congresului PSD, ci doar prin decizia Comitetului Executiv Național, și aceasta luată pe fugă abia acum câteva zile, în data de 30 iulie. Tot atunci s-au stabilit și data alegerilor, pe 22 august, dar și Regulamentul privind depunerea candidaturilor (până vineri, 7 august, ora 16.00)”, scrie Teodorovici pe Facebook.

Teodorovici mai spune, de asemenea, că numărul membrilor conducerii a fost modificat, iarăși prin încălcarea statutului.

„Mai aveți sentimentul că #opinia voastră contează și că vă simțiți cu adevărat reprezentați de un “președinte” interimar pe post de marionetă în mâna unui ventriloc politic? (…) Dacă acceptați ca reforma PSD să înceapă cu un jaf … noapte bună❗️ Vreau să cred că sunt mult mai mulți cei care vor avea curajul să spună nu organizării unui congres nestatutar de către o “conducere” interimară ilegitimă”, scrie pe re’eaua de socializare fostul ministru.

Teodorovici mai precizează că-și va depune candidatura numai în condițiile prevăzute se statut.

„Mai contează, stimați colegi și membri PSD, că prin aceeași hotărâre a CExN (NU a Congresului!) s-au adus modificări ale Statutului partidului aprobat în data de 29 iunie 2019, de la, să zicem, minore redenumiri ale structurilor de decizie județene, de sector și centrale, până la modificări ale componenței structurilor de conducere ale partidului de la nivel județean și central❓Vă interesează faptul că același CExN, actual Consiliu Politic Național, a decis că în structura centrală de conducere vor fi 16 membri, față de 19 și a redus numărul vicepreședinților din partea celor 8 regiuni de la doi la unul singur, renunțând și la principiul european al egalității de gen (prevăzut în Statut la alin. 6 de la art. 119)❓

Dacă acceptați ca REFORMA PSD să înceapă cu un JAF … noapte bună❗

Eu îmi voi depune candidatura NUMAI în condiții de #legalitate, conform prevederilor STATUTULUI PSD”, conchide Eugen Teodorovici.

Congresul PSD ar putea avea loc pe 22 august

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 30 iulie, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului s-a aprobat declanşarea procedurilor interne pentru congres, iar acesta ar putea să aibă loc pe data de 22 august.

„Astăzi am pornit procedurile interne de a avea loc acest congres. Mai mult, zilele trecute eu am trimis o adresă către domnul ministru Arafat şi aştept de la dânsul răspuns, care sunt condiţiile pentru a fi organizat acest congres. Era normal să declanşăm procedurile”, a spus Ciolacu, la finalul şedinţei CExN al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri