Caută
Close this search box.

Turcia amenință Grecia cu războiul

erdogan

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a avertizat că orice acţiune din partea Greciei vizând extinderea apelor sale teritoriale de-a lungul ţărmurilor estice, spre Turcia, va fi considerată un motiv de război, informează dpa.

„Ei nu îşi pot extinde apele teritoriale la 12 mile în Marea Egee”, a spus Cavusoglu, referindu-se la zona maritimă care separă Turcia de Grecia.

„Acesta este un motiv de război”, a adăugat şeful diplomaţiei turce într-un interviu acordat postului local de radio A Haber, citând o declaraţie din 1995 parlamentului de la Ankara, potrivit Agerpres.

Turcia şi Grecia au 6 mile marine de ape teritoriale în Marea Egee, unde se află mai multe insule greceşti, situate în apropierea teritoriului turc.

Avertismentul ministrului turc de Externe este o reacţie la anunţul premierului grec, Kyriakos Mitsotakis, din această săptămână, potrivit căruia apele teritoriale ale ţării sale vor fi extinse de la 6 la 12 mile nautice (de la 11 la 22 de kilometri) de-a lungul ţărmurilor sale vestice, spre Italia.

Mitsotakis a declarat că ţara sa ar putea lua în calcul extinderea apelor teritoriale şi în alte zone maritime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri