Caută
Close this search box.

Turistă româncă, după concediul din Grecia: Dezgust şi repulsie faţă de o ţară pe care o iubeam

O româncă a postat pe grupul de Facebook „Forum Grecia” experienţa din Vama Promachonas, arătându-se iritată de faptul că poliţiştii de frontieră greci i-au cerut acesteia şi familiei ei să refacă testul Covid.

Mesajul turistei a atras însă criticile altor turişti români la adresa ei, aceştia amintind că retestarea durează doar câteva minute şi se face gratuit.

În plus, turiştii care şi-au petrecut concediul în Grecia spun că practica a fost instituită după ce mulţi români au venit cu teste fake, potrivit ziare.com.

„Ora 02.15, familie cu un copil 10 ani. Am ajuns la Promachonas. Nici o maşină în faţa noastră, nici una în spate. Ni S-au cerut actele, testele şi plf-ul. Peste teste.

S-au uitat doar la nume şi ne strigau. Nu au verificat concordanţa cu datele din paşaport. Am fost trimişi la retestare, doar şoferul. Toată procedura a durat 3-5 minute, cu tot cu retestare.

Sentimentul meu: dezgust şi repulsie faţă de o ţară pe care cu câteva luni în urmă o iubeam. Nu aş vrea comentarii gen: mergeţi la Mamaia dc nu vă convine la greci!

Noi mergem în Grecia de mai bine de 15 ani, de cel puţin 3-4 ori pe an, atât vara cât şi iarna, de Paşti sau de Crăciun, având şi rezidenţa în Grecia.

Ei bine, circul şi mascarada din vama lor, mie personal mi-au lăsat un gust amar…Ştiu că e alegerea mea, tocmai de aceea am să caut alt loc în care să mă simt bine venită, un loc în care să mă relaxez, să vin cu drag şi să ştiu că oricând mă pot întoarce.

Însă nu uitaţi că nu merităm umilinţa nimănui! Eu vă mărturisesc sincer că m-aş fi întors în momentul în care ne-au cerut retestare, însă ora e târzie, copilul doarme, soţul e obosit şi tot noi am fi avut de suferit”, a scris femeia pe Forum Grecia, pagina de Facebook destinată turiştilor români în ţara elenă.

„S-a ajuns poate la retestare fiindcă românaşii noştri au scris aici pe grup cum te duce capul ca să falsifici testele sau mai de curând am citit cum îl poţi cumpăra.

Atunci, în cazul acesta am preferat şi testarea lor pe lângă a noastră, gândindu-mă la siguranţă şi liniştea noastră”, a fost unul din răspunsurile primite.

„Ăsta este numai rezultatul faptelor românilor….teste fake…de ce să mai aibă încredere grecii?”, i-a scris o altă persoană.

Majoritatea răspunsurilor primite au subliniat indignarea gratuită a femeii:

„Nu vă înţeleg revolta, zău, sunt unii care în urma testării pentru a pleca în Grecia ies pozitivi şi nu doar că pierd concediul, dar mai stau şi 14 zile în izolare, asta este, sunt lucruri pe care ţi le asumi atunci când vrei să călătoreşti în una din ţările care cer test, sunt altele care nu ne primesc deloc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri