Sute de kilograme de detergenți, clor și spirt, toate contrafăcute, au fost confiscate de polițiști.

Produsele, cu conținut toxic. au fost găsite la cetățeni sirieni, care făceau parte dintr-o grupare ce le și vindea în toată țara, transmite TVR.

Falsificatorii, cetățeni sirieni, foloseau doar numele unor mărci de prestigiu pentru produsele pe care le realizau clandestin.

Aveau şi o hală unde amestecau substanţe periculoase, într-o zonă cu depozite de la marginea Capitalei.

Luni în şir au fabricat detergenţi, clor de uz casnic şi alte produse de curăţenie şi dezinfectare după reţete proprii, cu substanţe toxice pentru consumatori.

Pentru omogenizarea compuşilor foloseau inclusiv lipici.

Au fost falsificate inclusiv prezervative, şampon şi fixativ.

Polițiștii de la Serviciul economic au făcut 12 percheziții, inclusiv la magazinul unde gruparea formată din sirieni şi egipteni vindea produsele. Se află într-un centru comercial din localitatea Afumați.

S-au făcut percheziţii şi la o casă aflată pe linia de centură a Capitalei, acolo unde a funcționat una dintre fabricile clandestine. Proprietarul, după cum era de așteptat, nu a fost prea vorbăreț.

La o altă adresă, din sectorul 3, polițiștii au găsit şi confiscat produse contrafăcute pe care le-au încărcat într-un camion. Ambalajele produselor contrafăcute sunt destul de bine realizate, aşa că orice cumpărător atras de prețul mic putea fi uşor indus în eroare.

Produsele de curățenie falsificate erau periculoase inclusiv pentru haine. Dezinfectanţii conţineau compuşi extrem de periculoşi pentru sănătate, unii chiar mortali.

Patru cetățeni sirieni și egipteni au fost duşi la audieri.

Sunt şi alţi martori audiaţi în acest dosar, care îl continuă pe cel despre alcoolul medicinal contrafăcut, din urmă cu câteva luni.

221 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here