Caută
Close this search box.

Un iranian care şi-a decapitat fiica de 14 ani a fost condamnat la nouă ani de închisoare

Un iranian a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce şi-a decapitat fiica de 14 ani, în timp ce aceasta dormea. Informaţiile sunt relatate de mama fetei, pentru presa iraniană. Ea a cerut pedeapsa capitală pentru soțul ei, potrivit AFP și Barrons.

Uciderea Rominei Ashrafi, considerată o „crimă de onoare”, a declanșat un val de oprobiu, mass-media condamnând violența instituționalizată din această republică islamică.

Romina a fost decapitată în locuința familiei, din satul Talesh, din provincia Gilan, din nordul Iranului.

„În pofida insistențelor autorităților judiciare a unei ‘gestionări speciale’ a cazului, verdictul m-a îngrozit pe mine și familia mea”, a declarat pentru agenția ILNA Rana Dashti, mama fetei.

„Nu vreau să îl văd pe soțul meu întorcându-se în satul nostru niciodată”, a continuat aceasta, cerând revizuirea verdictului și comutarea sa într-o „execuție”.

Ziarul Ebtekar relata la momentul uciderii Rominei că sistemul judiciar de retribuție „ochi pentru ochi” nu se aplică în cazul unui tată care își ucide copilul, pedeapsa obișnuită pentru o astfel de crimă fiind închisoarea și amenzi.

Președintele iranian Hassan Rouhani și-a „exprimat regretele” vizavi de uciderea fetei și a cerut adoptarea rapidă a mai multor legi împotriva violenței domestice.

Potrivit relatărilor presei iraniene, Romina fugise de acasă după ce tatăl său refuzase să îi acorde permisiunea de a se căsători cu un bărbat cu 15 ani mai în vârstă decât ea. Aceasta a fost reținută de autorități și dusă înapoi acasă în pofida faptului că i-a declarat unui judecător că se teme pentru viața sa dacă se va întoarce, informează Comisarul.

Bărbatul cu care dorea să se căsătorească a fost condamnat la doi ani de închisoare, potrivit presei locale, fără a fi precizată acuzația adusă.

Vârsta legală la care femeile se pot căsători în Iran este de 13 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri