Caută
Close this search box.

Un preot duce pe gratis sute de copii nevoiași în prima lor vacanță la mare

Pandemia nu îl împiedică pe un preot din Iaşi să aducă zâmbete pe chipurile copiilor nevoiaşi. Le-a promis, încă de anul trecut, că dacă învață bine, îi va duce la mare. Şi s-a ţinut de cuvânt. În ciuda riscurilor, a organizat excursii pe litoral, pentru 200 de copii. Aseară, au plecat primele autocare. Cei mici ştiu însă că vor avea o vacanţă altfel. Şi-au luat în bagaje şi măşti de protecţie.

Şi nerăbdarea este mare, la gândul că mai sunt câteva ore până când vor porni la drum. De departe însă, cea mai bucuroasă este Daria. O să vadă marea pentru prima oară.

Cele patru surori şi-au pregătit bagajele cu câteva zile înainte de plecare. Pe lângă ochelarii de soare şi pălării, au strecurat şi. măştile de protecţie. Mama lor le-a spus deja că va fi o vacanţă. atipică. Ba chiar s-a hotrât să le însoţească.

Pe plajă vor ajunge şi alţi copii din familii nevoiaşe. Părintele Damaschin le va purta de grijă.

Peste 200 de copii se vor bucura de apă şi soare. Jumătate din ei săptămâna aceasta, iar ceilalţi. săptămâna viitoare. Părintele spune că şi-a luat toate măsurile de prevenţie împotriva noului coronavirus.

Daca, in anii trecuți, principala grija era pentru a le asigura copiilor pălării și loțiuni solare pentru a nu avea arsuri sau pentru a face insolație, anul acesta nelipsite sunt măștile de protecție și gelul dezinfectant

Înainte de plecare, copiii trec printr-un triaj epidmeiologic. Vor fi folosite mai multe autocare, pentru a se asigura distanţarea fzică. Şi la destinaţie va fi. precauţie, promite părintele.

Starea de sănătate a copiilor va fi monitorizata pe tot parcursul vacanţei, dar și la întoarcere. pentru câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri