Caută
Close this search box.

Un tsunami al concedierilor este pe cale să lovească Europa (New York Times)

tsunami

În ciuda schemelor dificile și a ajutoarelor guvernamentale care au ținut zeci de milioane de oameni angajați, un tsunami al concedierilor este pe cale să lovească Europa, se arată într-o analiză New York Times.

Până la 59 de milioane de locuri de muncă sunt expuse riscului de reducere a programului sau de remunerare, a problemelor temporare sau a concedierilor permanente, în special în industrii precum transportul și comerțul cu amănuntul, scrie cotidianul care citează un studiu realizat de McKinsey & Company.

Guvernele avertizează că milioane de oameni își vor pierde în curând veniturile, iar Banca Centrală Europeană a declarat săptămâna trecută că șomajul este probabil să crească și să rămână ridicat chiar și atunci când economiile se vor recupera după pandemie, informează Digi24.

Un tsunami de reduceri de locuri de muncă este pe cale să lovească Europa, în timp ce companiile se pregătesc să implementeze planuri de reduceri de personal pentru a compensa colapsul afacerilor. Programele guvernamentale, care au contribuit la menținerea a aproximativ o treime din forța de muncă din Europa, se vor relaxa în perioada următoare. Concedierile vin, se arată în analiza cotidianului The New York Times.

Comparativ cu Statele Unite, care au pierdut 20 de milioane de locuri de muncă doar în luna aprilie, programele guvernamentale din Uniunea Europeană au împiedicat o rată a șomajului uriașă.

Însă, daunele economice ale pandemiei sunt în creștere , iar acum se pare că acele programe guvernamentale doar au amânat concedierile masive.

Giganții corporativi, companii aeriene și companiile de vânzare cu amănuntul care funcționează mult sub capacitatea de la începutul crizei vor reduce zeci de mii de locuri de muncă din toamnă și până anul viitor.

Airbus, BP, Renault, Lufthansa, Air France, lanțul de magazine Debenhams, Bank of Ireland, retailerul WH Smith și chiar McLaren Group, care include echipa de curse Formula 1, împreună cu nenumărate companii mai mici, se numără printre cei care vor reduce schemele de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri