Comisia Europeană a încheiat discuțiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziționarea unui potențial vaccin-candidat împotriva COVID-19. Contractul avut în vedere cu Sanofi ar oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze vaccinul, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, citat de G4Media.

Se preconizează că, odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor statelor membre ale UE. Comisia continuă discuțiile intense cu alți producători de vaccinuri.

Încă de la izbucnirea pandemiei mondiale, la începutul anului 2020, multe țări ale lumii au început cursa contracronometru pentru găsirea unui vaccin care să oprească criza. Guverne, institute de cercetare, mari companii din Sănătate sau universități renumite depun eforturi considerabile pentru a oferi antidotul. Este o luptă pentru prestigiu științific, dar și o miză economică: cine dezvoltă primul vaccin anti-COVID-19.

140 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =