Caută
Close this search box.

Vasile Dîncu spune că vreo 30 de organizaţii PSD cer amânarea alegerilor locale

vasile dîncu

Preşedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dîncu, a anunţat că este posibilă amânarea alegerilor locale, întrucât „multe organizaţii locale” ale PSD solicită acest lucru.

„Sunt foarte multe organizaţii care spun că e foarte greu să organizezi alegerile şi că ar fi mai bine să se amâne. Nu cred că alegerile locale sunt un accelerat care nu mai poate fi oprit, doar dacă nu şi-a pierdut mecanicul. Viaţa oamenilor este mai importantă. Eu cred că după 1 septembrie, dacă creşte numărul cazurilor, acesta amânare a alegerilor se poate face. Se poate face în două modalităţi.

Se poate face o modificare a legii în Parlament, dara ar exista un conses politc, prin care se îngheaţă situaţia electorală, candidaturile depuse rămân valabile şi se amână numai procesul acesta al alegerii. Există posibilităţi prin care se pot face aceste lucruri, să putem să amânăm alegerile. Pentru că odată cu începerea şcolii, la 1 septembrie, va fi o situaţie atât de complicată în România încât nu ştiu dacă ne vom mai putea gândi la alegeri. Sunt 4 milioane de familii, de oameni care sunt legaţi de procesul de învăţământ, profesori, bunici, părinţi, familiile profesorilor şi aceasta e cea mai mare parte din populaţia activă a României. Ar putea să fie un haos absolut”, a declarat Vasile Dîncu.

Dîncu a susţinut a făcut sondaje din care reiese că oamenii nu vor alegeri locale peste o lună.

„Mai mult de jumătate dintre oameni cred că alegerile ar trebui să fie amânate. 70% dintre oameni spun că le este frică să se infecteze, jumătate din electorat mai crede că tehnic nu se pot desfăşura alegerile cum trebuie. Nu mă aştept ca cei de la guvernare să ţină cont de ce spun oamenii”, a mai spus Dîncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri