Caută
Close this search box.

VIDEO Bogdan Despescu: Poliţia Română nu a negociat siguranţa cetăţenilor cu nicio persoană / Liviu Vasilescu: A fost o operaţiune oficială

bogdan despescu

Poliţia Română nu a negociat siguranţa cetăţenilor cu nici o persoană, spune secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, explicând întâlnirea dintre şefi ai Poliţiei şi interlopi, înaintea înmormântării lui Emi Pian.

Despescu afirmă că nu a negociat aplicarea legii şi că, în cazul acestui conflict dintre clanuri, instanţa a respins efectuarea a 33 de percheziţii.

Pe de altă pate, şeful IGPR, chestorul Liviu Vasilescu, cel care apare în imaginile de la întâlnirea cu reprezentanţii Clanului Duduianu, difuzate în spaţiul public, a afirmat că imaginile şi clipul apărute public se referă la ceva care a fost o operaţiune legală.

Nici unul dintre cei doi, Despescu sau Vasilescu, nu a rămas pentru a răspunde întrebărilor jurnaliştilor, relatează News.ro.

Cotidianul Adevărul a făcut publice imagini, care confirmă faptul, devenit temă publică anterior, că şefi din Poliţie s-ar fi întâlnit cu membri ai Clanului Duduianu, înaintea ceremoniei de înmormântare a interlopului Emi Pian.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă a discutat cu ministrul de Interne Marcel Vela, după apariţia imaginilor de la întâlnirea unor şefi din Poliţie cu interlopi din Clanul Duduianu, că a cerut explicaţii ministrului de Interne, cu mult timp înainte să fie publicate aceste date.

Şeful statului a adăugat că a primit aceste explicaţii şi va cere reprezentanţilor MAI să spună public ce s-a întâmplat acolo.

„Da, am cerut explicaţii ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicaţiile dar nu cred că e rolul meu să comentez ce s-a întâmplat acolo. Le voi solicita celor de la MAI să vă explice public despre ce a fost vorba”, a afirmat Klaus Iohannis, chestionat de presă, la Cotroceni.

Întrebat dacă s-ar impune demisia lui Marcel Vela din funcţia de ministru de Interne şi convocarea unei şedinţe a CSAT, în contextul apariţiei acestor imagini, preşedintele Iohannis a replicat:

„Cred că aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei în cauză, de şefii din Poliţiei (…) şi cred că atunci se vor lămuri lucrurile în spaţiul public”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri