Caută
Close this search box.

VIDEO. Cîțu: ”Pensiile cresc cu cea mai mare sumă văzută de români!” Dar nici pe departe cu cât prevede LEGEA. Mai respectăm legile?

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat, joi, proiectul rectificării bugetare, precizând că Guvernul va crește pensiile în acest an și că va fi „cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”. Cîțu a susținut de altfel că România va fi „una dintre puținele țări din Uniunea Europeană care va evita recesiunea economică”.

„Ministerul Muncii, la care se uită toată lumea astăzi, are cel mai mare buget de fapt, chiar de la începutul anului a încpeut cu cel mai mare buget. Sumele alocate în plus ajung la aproape 10 miliarde lei în plus. În ciuda a tot ceea ce a făcut PSD şi a încercat să facă în această perioadă am reuşti să găsim resursele pentru a plăti la timp şi ajutoare sociale şi salarii şi pensii. Astăzi vă spunem că da, în România vom creşte pensiile. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care am putut-o vedea vreodată. PSD nu a mărit niciodată pensiile cu această sumă”, a afirmat Cîțu.

Florin Cîțu a afirmat că Guvernul a reușit să crească pensiile „cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”. Exprimarea este eliptică și foarte abilă. MINISTRUL NU A SPUS CU CÂT, concret, VOR CREȘTE PENSIILE. Siugur că va fi o creștere, dar va fi o creșetere cu mult sub acel 40 la sută prevăzut de LEGE, probabil undeva în jurul acelui deja ”celebru” 14 la sută, așa cum s-a mai și spus. Posibil chiar puțin mai mult. Cifra e poate mai mare decât alte majorări, dar nu acoperă nici măcar creșterea prețurilor de la momentul votării legii până în prezent!

Și va fi fi, oricum, o încălcare a unei legi votate de Parlament, penhtru care e foarte greu de spus cine și cum va răspunde! Apropo de asta, dacă însuși Guvernul încalcă legea cu calm și serenitate, orice român își poate pune întrebarea: dar noi mai respectăm legile, astea cu taxe, cu impozite, cu izolare, carantinare etc etc sau le respectăm doar pe ”bucățele”, cîte o ”bucățică” în fiecare an, așa, eșalonat până prin 2022 sau mai încolo? Păi nu trebuie să urmăm exemplul celor care ne conduc?

„Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o altă țară care face aceste eforturi în plină criză”, a continuat Cîțu.

Ministrul a precizat, de asemenea, că la Sănătate vor fi alocate fonduri importante.

„La Sănătate, un domeniu prioritar în acest an, am alocat mai multe resurse. Sumele au crescut cu aproximativ 45%, faţă de bugetul iniţial. Aici vorbim de echipamente medicale, sporuri pentru cei care sunt în prima linie în lupta cu pandemia. Bineînţeles nu am lăsat stocurile pe zero”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu a susținut că România va fi „una dintre puținele țări din Uniunea Europeană care va evita recesiunea economică”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri