Președintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia a aprobat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului. Fiica lui Putin s-a vaccinat deja.

„Un vaccin contra coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în această dimineaţă. Formează imunitatea necesară, a trecut toate verificările necesare,” a spus Vladimir Putin la o întâlnire cu membrii guvernului, potrivit life.ru.

Vladimir Putin a adăugat că Ministerul Sănătăţii din Rusia a aprobat acest prim vaccin împotriva coronavirusului, care a început să fie testat pe oameni în urmă cu două luni. Președintele rus a precizat că fiica sa a fost vacinată și a avut o ușoară temperatură în urma dozei, însă acum se simte foarte bine.

În urma aprobării date de Ministerul Sănătății, Rusia poate începe vaccinarea în masă, în ciuda faptului că testele clinice de siguranță și eficacitate sunt încă în defășurare.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Mikhail Murashko, a precizat că vaccinul, dezvoltat de Centrul de cercetări Gamaleya, şi-a confirmat eficacitatea şi siguranţa.

Sursă: Mediafax
192 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =