Caută
Close this search box.

A murit marele neurolog, prof. dr. Ovidiu Băjenaru. Cauza: Covid-19

ovidiu băjenaru

S-a stins din viață, internat la Terapie Intensivă, la Institutul „Matei Balș”, din cauza Covid-19, unul dintre cei mai reputați neurologi din România, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, directorul Departamentului de neuroștiințe de la UMF Carol Davila.

Băjenaru, născut pe 12 februarie 1957, a fost profesor de neurologie, director al Departamentului de neuroștiințe clinice de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București și șeful Clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București, spune DC Medical.

Era membru corespondent al Academiei Române și președinte de onoare ad vitam al Societății de Neurologie din România. În noiembrie 2019, a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler, de președintele Klaus Iohannis.

Domeniile sale de interes științific cuprindeau demențele și bolile neurodegenerative (în particular Parkinson și Alzheimer), distoniile musculare și alte anomalii de comportament motor, bolile cerebro-vasculare, scleroza multiplă, patologia somnului în bolile neurologice și în bolile medicale.

Realizase sau colaborase la studiile clinice în boli cerebro-vasculare, Parkinson și alte tulburări de comportament motor, demențe, scleroză multiplă, migrenă, durere neuropatică, epilepsie. A fost Investigator Principal Național și Investigator Principal în peste 50 studii clinice internaționale multicentrice.

Prof. dr. Ovidiu Băjenaru a publicat peste 400 de lucrări științifice (în ISI Web of Science este prezent cu 144 de lucrări, 1.551 de citări, indice Hirsch=16) și comunicate, în reviste de la congrese și în alte manifestări științifice de prestigiu, din țară și internaționale. Este autor sau coautor a 14 cărți medicale publicate în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri