Caută
Close this search box.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, critici DURE la adresa PNL

Liberalii și modul în care vorbesc unii dintre reprezentanții acestei formațiuni politice sunt aspru criticați de un senior al politicii românești. Ajuns la venerabila etate de 97 de ani, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici nu vrut să tacă după ce Nicuşor Dan a numit-o pe Gabriela Firea „panaramă”, iar Rareş Bogdan a numit-o pe Renate Weber „nenorocită ordinară” şi „mizerabilă”.

„Am constatat cu uimire că în cadrul campaniei electorale se folosesc în ultima vreme aspecte de limbaj de o vulgaritate inacceptabilă într-o societate civilizată. Adresarea mai ales către femei cu epitete insultătoare este mai mult decât o insultă la adresa persoanelor respecte, ci şi la adresa alegătorilor. În plus, e vorba de o discriminare de nepermis în vremurile noastre. Îmi pare rău că am trăit atât de mult încât să văd o degradare aşa de mare, culturală şi morală, a clasei politice„, afirmă Constantin Bălăceanu-Stolnici într-o înregistrare video publicată pe Facebook de Lazăr Gigel, directorul executiv CIADO România.

Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a născut la 6 iulie 1923, la București, fiind descendent al vechii familii boiereşti a Bălăcenilor.

În 1992, fiind o voce extrem de respectată în societatea civilă, şi liberal vechi şi convins – chiar dacă neînregimentat, el a fost ales lider al Grupului de Reformă Morală din PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri