Caută
Close this search box.

Activiştii Fridays for Future Romania au blocat intrarea în Ministerul Mediului

Activiştii Fridays for Future Romania au blocat, vineri dimineaţa, intrarea în Ministerul Mediului.

Activiştii  au protestatn în faţa MMAP, blocând intrarea în instituţie cu zeci de perechi de pantofi şi afişe cu mesaje ce sugerau autorităţilor că nu au dreptul să ignore drama generaţiei care va experimenta cel mai puternic efectele schimbărilor climatice.

Acţiunea de protest a avut loc de Ziua Mondială a Acţiunii Climatice, celebrată în fiecare an pe data de 25 septembrie.

„Pandemia a demonstrat vulnerabilitatea sistemelor noastre actuale în faţa unor situaţii de criză. Chiar dacă, în acest moment, întreaga atenţie este îndreptată asupra crizei epidemiologice în desfăşurare, nu ne putem permite să uităm că ne aflăm încă într-o criză mai amplă, şi anume criza climatică şi ecologică. Deciziile pe care liderii noştri le iau în aceste momente vor determina dacă reuşim sau nu să evităm în viitorul apropiat alte catastrofe umane, posibil chiar mai grave decât cele cauzate de COVID-19, şi dacă următoarele situaţii de criză ne vor prinde sau nu mai pregătiţi”, a declarat Mihnea Teodor Popescu, coordonator al departamentului de PR al Fridays for Future Romania.

Protestarii au afişat la intrarea din Ministerul Mediului un mesaj pentru demnitari „Azi corona, mâine criza climatică/Puneţi-vă în pantofii acestei generaţii!”. De asemenea, au expus zeci de perechi de pantofi, trimise de către tineri din întreaga ţară în acest scop. Încălţămintea urmează a fi donată către persoanele care au nevoie de aceasta, cu ajutorul Ligii Studenţilor la Medicină Dentară Bucureşti.

În luna aprilie a acestui an, mişcarea Fridays for Future Romania a conceput o scrisoare deschisă pentru Senat, Camera Deputaţilor şi Guvernul României, prin care semnatarii solicitau factorilor decizionali o recuperare justă post-pandemie care trebuie să respecte cinci principii esenţiale.

Fridays for Future reuneşte tineri din întreaga lume care desfăşoară proteste şi iniţiative pentru a responsabiliza clasa politică în privinţa crizei climatice şi a altor probleme de ordin ecologic.

Mişcarea a fost inspirată de Greta Thunberg, adolescenta suedeză care a luat atitudine pe cont propriu în anul 2018 în faţa distrugerii planetei şi nepăsării politicienilor, prin grevă şcolară în faţa parlamentului suedez.

În România, până în momentul actual, Fridays for Future a organizat marşuri şi proteste la care au participat mii de tineri din 23 de oraşe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri