Caută
Close this search box.

Aleksei Navalnîi anunţă că poate respira singur. „Eu nu ştiu încă să fac aproape nimic!”

aleksei navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a difuzat pe Instagram un prim mesaj şi o fotografie în care apare, de când a fost otrăvit, la sfârşitul lui august, iar purtătoarea sa de cuvânt a anunţat că se întoarce în Rusia după ce-şi revine, relatează AFP.

Rusia a reafirmat că este strănă de problemele de sănătate ale criticului numărul unu al Kremlinului şi că nu vede nici un indiciu al vreunei tentative de asasinat cu un agent neurotoxic de tip noviciok, contrar faţă de ceea ce susţin laboratoare europene.

”Eu nu ştiu încă să fac aproape nimic, dar ieri (luni) am putut să respir singur toată ziua”, a scris pe contul său de Instagram Aleksei Navalnîi, care apare în fotografia postată cu ochii deschişi şi trăsăturile trase, aşezat pe un pat de spital. în compania soţiei sale, fiului său şi fiicei sale, informează News.ro.

”Este o procedură uimitoare şi subestimată de mulţi. O recomand!”, a scris el în glumă. El le-a transmis celor 1,7 milioane de abonaţi: ”îmi lipsiţi”, la o săptămână după ce a ieşit dintr-o comă indusă.

Opozantul, victima unei otrăviri intenţionate, la 20 august, la Tomsk, în Siberia, potrivit anturajului său, va putea în curând să renunţe la ”ventilaţia artificială”, a anunţat cu o zi în urmă spitalul din Berlin în care este îngrijit.

Întrebată de AFP despre o întoarcere a opozantului în Rusia, după însănătoşire, a purtătoare a sa de cuvânt a răspuns că ”nu s-a pus niciodată problema altfel”.

”Înţeleg de ce se pune întrebarea, însă consider că este cel puţin ciudat să se gândească” că Aleksei Navalnîi s-ar putea exila, a comentat ea pe Twitter.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri