Institutul de Statistică (ONS) din Marea Britanie estimează că numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut cu 60% săptămâna trecută, comparativ cu precedenta. Conform ONS, zilnic s-au înregistrat în medie 3.200 de cazuri, peste cifrele raportate oficial.

Numărul cazurilor de coronavirus înregistrate în Anglia în săptămâna 30 august – 5 septembrie a crescut cu 60%, conform estimărilor oficiale, cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a măsuri care interzice adunările publice mai mari de șase persoane, informează Biziday.

Institutul de Statistică din Marea Britanie estimează că în săptămâna menționată mai sus s-au înregistrat în medie 3.200 de cazuri zilnice, ceea ce reprezintă o creștere de 60% față de media de 2.000 de cazuri zilnice din săptămâna precedentă. Rata de transmitere a coronavirusului „R” a crescut de la 1 la 1,2 conform estimărilor guvernului, ceea ce înseamnă pandemia crește.

Numărul de cazuri estimate de Institutul de Statistică este semnificativ mai mare față de datele raportate oficial. Joi, au fost raportate oficial 2.919 noi cazuri zilnice de COVID-19 în Marea Britanie, iar miercuri 2.659.

Conform ultimei predicții de vineri, Institutul de Statistică estimează că 39.700 de persoane din Anglia s-au îmbolnăvit de COVID-19 în timpul săptămânii 30 august – 5 septembrie, ceea ce reprezintă aproximativ 1 din 1.400 de persoane, cu 47% mai mult decât estimarea de 27.100 de persoane pentru săptămâna precedentă.

Reamintim că Guvernul Johnson a luat decizia de a interzice în Anglia adunările mai mari de șase persoane, din cauza creșterii rapide a numărului de infectări cu coronavirus. Decizia nu se aplică în Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, ale căror conduceri locale sunt abilitate să ia astfel de măsuri, în timpul pandemiei.

120 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =