Caută
Close this search box.

Alina Mungiu susţine că democraţia a pierdut, prin picarea moţiunii de cenzură

Alina Mungiu

Alina Mungiu Pippidi susţine că democraţia a pierdut, ca urmare a faptului că PSD nu a reuşit să strângă cvorum în Parlament, pentru a-şi vota moţiunea de cenzură.

Pippidi acuză faptul că liderii PNL şi Iohannis au şantajat şi corupt parlamentari de la minorităţi / UDMR / PSD.

„Moţiunea de cenzură nu s-a mai ţinut şi nu se mai poate ţine, ca o ilustrare a ceea ce scriam săptămâna trecută, că dacă sunteţi gură cască o să rămâneţi fără democraţie (corupţia nu e în vreun pericol nici să scadă, nici să crească la managementul actual), pentru că:

Un număr semnificativ de persoane de la minorităţi/UDMR/PSD sunt vulnerabile şi li s-a scos dosarul de la cutie astfel că nu s-au mai prezentat la vot, s-au îmbolnăvit şi aşa mai departe. Operaţiune de şantaj.

Un număr mai mic de persoane au primit asigurări cu pot migra la partidul de guvernare, capăta funcţii sau fi lăsate în funcţiile pe care le au şi nu s-au mai prezentat la vot. Corupţie politică.

Şeful statului, care oricum are dreptul constituţional de a numi pe cine vrea el, a făcut şi gestul neconstituţional să ameninţe opoziţia, care pe hârtie avea majoritate parlamentară, dar de facto nu avea, că de aia e opoziţie, aliaţii ei au fost cumpăraţi/sanatajati la precedenta moţiune de cenzură, că de asta avem guvern de o culoare şi majoritate parlamentară de alta. Şi cum şeful statului controlează serviciile secrete, iar guvernul procuratura iată o ameninţare credibilă”, a scris Pippidi, pe România Curată.

Ea susţine că democraţia a pierdut, prin faptul că moţiunea de cenzură nu a mai fost votată.

„Dar nu PSD a pierdut la moţiune, ci democraţia românească, arătând că dacă banii şi şantajul cu dosarele sunt într-o singură mână, instituţiile democratice capăta valoarea unei sticle goale. Cum goale sunt sticlele tuturor celor care au băut şampanie pentru a sărbători un nou succes al luptei cu corupţia de moţiunea asta”, încheie Pippidi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri