Caută
Close this search box.

Alte 70.000 de doze de vaccin gripal, distribuite de Ministerul Sănătăţii, pentru imunizarea copiilor

Ministerul Sănătăţii anunţă că au fost distribuite în ţară 70.000 doze de vaccin pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire.

„Ministerul Sănătăţii a finalizat distribuirea unui număr de 70.000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani la care este recomandată vaccinarea. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.”, a transmis, marţi, MS.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuţi.

Campania de vaccinare a început în 14 septembrie, prin distribuţia primelor 330.000 doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie şi în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării gratuite a populaţiei la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Din categoriile de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, în acestă perioadă, specialiştii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu vârste între 3 şi 5 ani, în special a celor care sunt la prima imunizare de acest fel, şi care necesită 2 doze, la interval de 30 de zile, gravide, persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, personal sanitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri