Caută
Close this search box.

ANAF se confruntă cu pandemia de COVID! Măsuri drastice luate la Fisc

Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost afectată de pandemia de coronavirus. Pentru a putea în continuare să funcționeze, Fiscul a luat o serie de măsuri drastice.

Pandemia de coronavirus a lovit, așadar, Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a fost nevoită să trimită acasă 70% din angajați iar la birouri au lucrat doar 30% dintre aceștia.

Cel mai recent ordin dat de către președintele ANAF arată că la birouri lucreză doar 30% din angajați din cauza faptului că peste 100 de persoane din cadrul instituției au fost testate pozitiv pentru coronavirus.

Profit.ro notează că Fiscul a încercat să asigure cele necesare împotriva contaminării cu coronavirus. Sursa citată mai arată că ANAF a făcut o licitație pentru peste un milion de măști chirurgicale de unică folosință. Totuși, acestea nu sunt de ajuns, având în vedere că numărul angajaților Fiscului este de 23 de mii, spun reprezentanții angajaților insituției. Așadar, oamenii sunt nevoiți să își asigure măști și dezinfectanți din resurse proprii.

Licitația lansată de către ANAF pentru achiziționarea măștilor chirurgicale are un contract în valoare de 938.700 de lei, cu o durată de 12 luni.

În plus, a mai fost lansată o licitație pentru „servicii de dezinfecţie pentru combaterea, prevenirea infecţiilor cu bacterii, fungi, virusuri, în contextul pandemiei cu noul Coronavirus – Sars Cov 2, pentru sediile ANAF”.

Contractul pentru aceasta are o valoare de până la 713.421 de lei. În plus, reprezentanţii angajaţilor afirmă că personalul primeşte materiale de protecţie, dar acestea sunt insuficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri