Caută
Close this search box.

Anisie: Mă gândesc cum anume aş putea să îmi ţin lecţia, de pe 14 septembrie

monica anisie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a acceptat provocarea unui cadru didactic, pentru a demonstra în direct cum funcţionează sistemul de teleşcoală.

„Vă pot demonstra în direct când o să începem cursurile, în momentul în care vom merge la şcoală. Împreună trebuie să gândim lucrurile pentru copii, pentru educaţia copiilor”, a declarat Monica Anisie, răspunzând provocării unui cadru didactic, conform Agerpres.

Monica Anisie a spus că ora de curs va dura 50 de minute, iar fiecare profesor trebuie să îşi adapteze sistemul de predare astfel încât să îşi poată acoperi întreaga programă.

„Deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta? Trebuie ca fiecare profesor să se adapteze, depinde de fiecare disciplină, de disciplina pe care o predă şi tocmai de aceea Ministerul Educaţiei a elaborat acele repere metodologice.

Au fost profesori care au lucrat la acele repere metodologice. Au experimentat, fiindcă au scris acele repere metodologice profesori care au predat în sistem online în această perioadă. Am ţinut să fie oameni care au experimentat acest lucru şi care ştiu cum anume să poată să se realizeze (…)

Vorbim despre o perioadă în care am predat numai online. Din postura de cadru didactic, mă gândesc cum anume să îmi structurez şi ceea ce am de predat şi ceea ce am de verificat în aşa fel încât în cele 50 de minute să mă încadrez şi să parcurg întreaga programă.

Va fi o perioadă în care va trebui să ne adaptăm situaţiei respective (…) Şi eu mă gândesc cum anume aş putea să îmi ţine lecţia, începând cu data de 14 septembrie, la elevii mei”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Cât despre profesorii care nu vor să vină în faţa camerei pentru a preda online, ministrul crede că este doar o situaţie de moment.

„Eu cred că este o situaţie de moment. (…) Poate că este această temere, că suntem expuşi, ar putea oricine să intre, probabil, şi să fie prezent acolo, la ora respectivă.

S-a mai întâmplat în această perioadă în care am susţinut cursurile online, însă trebuie să spunem că fiecare dintre noi, cei care suntem la catedră, trebuie să ne gândim că este important să fim la şcoală şi să ne pregătim elevii pentru ceea ce este important (…)

Sancţiuni? Păi, vorbim despre un statut al cadrului didactic, pe care trebuie să îl respectăm cu toţii, vorbim despre o lege, prin urmare (…) Eu nu vorbesc despre sancţiuni pentru că sunt convinsă că vom fi în spaţiul şcolii cei care putem să facem lucrul acesta.

Există şi colegi care sunt bolnavi şi faţă de care trebuie să avem înţelegere în aceste momente, să fim alături de ei şi care vor preda în sistem online, dacă nu pot veni fizic la şcoală”, a subliniat Monica Anisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri