Caută
Close this search box.

Anunț extrem de îngrijorător. Cu vaccinarea anti COVID nu terminăm nici la finele lui 2022!

vaccin

Specialiștii au dat un verdict extrem de îngrijorător în legătură numărul de persoane care ar putea să aibă acces la vaccinul împotriva virusului COVID-19.

O analiză detaliată a capacității globale de producție a unui antidot arată că doar aproximativ 2 miliarde de doze ar putea fi livrate în 2021. În prezent 7 din 8 vaccinuri aflate în ultima fază de testare necesită efectuarea a două doze pentru fiecare pacient.

Populația planetei este de 7,8 miliarde de locuitori. Astfel, experții au calculat că doar 12% din populație ar putea primi un vaccin anti-coronavirus în anul următor.

Specialiștii: Doar 1 om din 8 ar putea primi vaccinul COVID-19 în 2021

„Trebuie să fim clari că în primă instanță nu toată lumea va avea acces la vaccin. Nu avem această capacitate de producție”. – Cleo Kontoravdi, profesor la Imperial College din Londra.

O statistică făcută de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations indică faptul că aproximativ jumătate din planetă ar putea fi protejată până la sfârșitul anului 2022.

”Chiar nu ne aşteptăm să asistăm la o vaccinare în masă până la jumătatea anului viitor. Această fază 3 a studiilor clinice trebuie să dureze mai mult, deoarece trebuie să vedem dacă vaccinul oferă cu adevărat o protecţie şi, de asemenea, cât este de sigur”, a declarat Margaret Harris (OMS) într-o conferinţă de presă la Geneva.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat recent că România se așteaptă să primească primele doze de vaccin anti-COVID-19 la începutul anului 2021.

„Comisia Europeană are în discuţie, în acest moment, în evaluare şi contractarea cu 6 firme producătoare. Sunt deja două care au semnat contractul. Noi suntem acolo, urmează ca în primul trimestru al anului viitor să beneficiem de un prim vaccin şi în prima jumătate să putem să îl şi facem la noi în ţară.” – Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri