Caută
Close this search box.

Arhiepiscopia Tomisului susţine că IPS Teodosie a binecuvântat localul de parastase

IPS Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului a explicat apariţia IPS Teodosie în clipul de prezentare a unui local de parastase, afirmând că acesta a binecuvântat spaţiul, care a fost pus gratuit la dispoziţia Bisericii, şi că nu poate fi vorba despre o reclamă comercială.

De asemenea, precizează că deţinătorul spaţiului oferă la cerere servicii de catering, acesta fiind motivul pentru care în clip se referă la clienţi şi la preţuri.

”Aşa cum şi IPS Teodosie spune în videoclipul respectiv, este vorba de un spaţiu CONSACRAT EXCLUSIV slujirii parastaselor pe care credincioşii le solicită Bisericii. Acest spaţiu a fost pus gratuit la dispoziţia Bisericii, de către domnul Bogdan Dumitru, un apropiat al Bisericii şi teolog, ca fiind o anexă de tip trapeză a parohiei „Sf. Mc Haralambie“ din apropiere. IPS Teodosie a binecuvântat acest spaţiu ca intrând în folosinţa parohiei respective, aşa cum unele parohii au centre sociale care au şi spaţii pentru parastase. Prin urmare nu poate fi vorba de un contract comercial de folosinţă sau de închiriere al spaţiului respectiv, nici de o reclamă comercială la un spaţiu al Bisericii”, precizează joi Arhiepiscopia Tomisului, referitor la ”apariţia IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, într-o presupusă reclamă”.

În privinţa „clienţilor” şi „preţurilor” la care Bogdan Dumitru se referă, este vorba doar de serviciul de tip catering care, aşa cum se şi aude, este oferit suplimentar, LA CERERE, celor ce folosesc spaţiul respectiv, adaugă arhiepiscopia, concluzia fiind că ”IPS Teodosie nu are cum să facă reclamă comercială unui spaţiu al Bisericii”.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, apare în prezentarea localului de parastase din Constanţa, iar purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Eugen Tănăsescu, a precizat miercuri seară pentru News.ro că nu se poate spune că este o reclamă având în vedere că spaţiul a fost cedat gratuit către Biserică de proprietarul localului respectiv. Proprietarul apare în clip spunând că vine în întâmpinarea clienţilor cu un segment nou, putând face la cerere colivă, capete, colaci şi că oferă servicii de calitate la preţuri competitive.

“Sunt diverse restaurante unde se fac şi pomeni şi alte evenimente. Aceasta este consacrată exclusiv pentru pomeni. Este mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă”, a precizat în clip Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat pentru News.ro că în acest caz nu se poate vorbi de o reclamă.

“Nu putem vorbi de reclamă, nu vorbim de un loc comun, ci de un loc unde se vor săvărşi doar slujbele bisericeşti. Înalt Prea Sfinţitul a fost acolo, a binecuvântat salonul respectiv şi apoi a spus un cuvânt pentru cei care urmăresc materialul respectiv. Dar nu este o reclamă în sensul că nu are un contract de publicitate. Patronul respectiv respectiv a pus localul respectiv la dispoziţie pentru cei care doresc să facă parastase. Sunt situaţii în care omul nu are posibilitatea să facă parastasul acasă sau la un restaurant. Are un spaţiu pus la dispoziţie exclusiv pentru acest lucru”, a afirmat preotul Eugen Tănăsescu.

El a menţionat că salonul poate fi gândit ca o anexă a unei parohii, având în vedere că sunt parohii care au cantine sociale, sală de mese.

“El a pus la dispoziţia Bisericii acel spaţiu, pentru că este un om apropiat de Biserică. Nu e un serviciu comercial de oferit parastase. Avem parohii care au aşezăminte sociale, sală de mese, trapeze, cantine sociale, loc de făcut parastase. Şi acesta trebuie tratat chiar aşa, salonul respectiv nu mai e restaurant”, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri