Caută
Close this search box.

Au fost descoperite două simptome-cheie ale COVID-19 la copii

Diareea şi vărsăturile ar putea fi un semn important al COVID-19 la copii, spun cercetătorii britanici de la Queen’s University Belfast. Lista de control pentru coronavirus la copii includea până acum doar trei simptome: o temperatură ridicată, tuse nouă pierdere sau schimbare a simţului mirosului sau gustului, dar aceasta va fi extinsă datorită noilor cercetări.

Mai multe studii realizate pe adulţi au indicat că boala provocată de noul coronavirus provoacă simptome precum dureri musculare, oboseală, confuzie, dureri în piept sau probleme stomacale. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Kings’s College London afirmă că există şase grupe de simptome la adulţi, una dintre ele fiind constituită în principal din probleme gastrointestinale.

Acum, cercetătorii de la Queen’s University Belfast spun că au confirmat faptul că deranjamentul stomacal este un simptom de Covid-19 la copii, adăugând că acesta pare să fie un semn-cheie al bolii.

„În eşantionul nostru, diareea şi voma au indicat mai bine (boala) decât, de exemplu, tusea sau chiar modificările la simţurile gustului şi mirosului”, a dezvăluit Tom Waterfield, autor principal al cercetării, citat de The Guardian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri