Caută
Close this search box.

Autoritățile din Bruxelles: Este nevoie de o mai largă dezbaterea înainte de instalarea tehnologiei 5G

legea 5g

Burxelles-ul are nevoie de o mai largă dezbatere pe tema 5G înainte ca tehnologia să fie instalată pe scară largă în capitala Belgiei, susține șeful guvernului regiunii, citat de Politico.eu

Rudi Vervoort, președintele guvernului regional din Bruxelles, a declarat că îngrijorările publice pe tema impactului rețelei 5G asupra sănătății arată că politicienii și grupurile de interese trebuie să-i convingă pe locuitorii din Bruxelles în legătură cu beneficiile tehnologiei.

”Nu suntem împotriva unor zone de testare, de exemplu la aeroport sau în cartierul instituțiilor europene”, a declarat Vervoort pentru Politico. El a adăugat însă că, pentru a extinde rețeaua, ”este nevoie de o dezbatere mai largă”.

Guvernul regiunii Bruxelles au blocat în ultimii ani instalarea pe scară largă a rețelelor 5G, invocând termerile exprimate de cetățeni că ele ar putea afecta sănătatea.

Politico notează că în oraș există o mișcare activă anti-5G, care a pus presiune pe politicienii locali să oprească utilizarea acestei tehnologii. Parlamentul local a impus limite stricte de radiații care, potrivit operatorilor de telefonie, fac imposibilă instalarea rețelelor 5G.

”Opinia publică, fie că ne place sau nu, este de asemenea un actor în dezvoltarea acestui proiect”, a declarat Vervoort. ”Dezvoltarea rețelei 5G nu poate se poate întâmpla pe la spatele cetățenilor”, a mai spus el.

Autoritățile europene au respins îngrijorările că noua tehnologie ar putea afecta sănătatea cetățenilor.

Vervoort a mai spus că Bruxelles-ul dorește să păstreze maximă precauție în legătură cu rețeaua 5G pentru a se asigura că tehnologia este sigură.

Vervoort a mai spus că guvernul regional a adoptat la jumătatea lunii Iulie o foaie de drum privind implementarea 5G și că vor fi organizate grupuri de lucru pentru a schița planul privind implementarea pe scara largă a rețelei și pentru a face modificările legislative în cursul anului 2021. Guvernul regional intenționează de asemenea să organizeze dezbateri publice pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri