Caută
Close this search box.

Barna: Am prins PSD furând, la Sectorul 1. Clotilde Armand: Solicit Parchetului să preia ancheta

barna

Liderul USR Dan Barna a declarat că nu există în prezent nici un temei pentru a fi renumărate voturile la Sectorul 1 şi a precizat că, la Primăria Sectorului 1, edil este Clotilde Armand, iar rezultatele finale ale BEC vor arăta acest lucru.

El a mai spus; „Am prins PSD furând la Sectorul 1. Trebuie să avem o reacţie”.

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Sectorului 1, europarlamentarul Clotilde Armand, anunţă că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde este deja în desfăşurare o anchetă a Poliţiei după ce au fost semnalate nereguli grave legate de procesele verbale în care erau consemnate voturile primite de candidaţi.

Daniel Tudorache a acuzat USR că pune presiune asupra reprezentanţilor din biroul electoral Sector 1 şi că este un lucru ilegal. Candidatul PSD la primăria de sector a precizat că un curier s-a dus să strângă procesele verbale de la reprezentanţii PSD, care erau mai puţin de 100.

Acesta a adăugat că după solicitarea pe care a făcut-o pentru renumărarea voturilor, BEC va stabili cine este câştigător şi a ţinut să reitereze că numărătoarea paralelă a PSD a arătat că el are cu 200 de voturi în plus faţă de candidata USR Clotilde Armand.

Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale ca urmare a acuzaţiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, opt persoane fiind deja audiate după ce luni, un apel la 112 anunţa că un bărbat, candidat al unui partid pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. AEP verifică autenticitatea celor 473 de procese verbale găsite asupra bărbatului.

Datele provizorii de la BEC indicau la ora 12 că aceasta are 1.071 de voturi în faţa lui Dan Tudorache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri