Caută
Close this search box.

BEC a respins prelungirea votului după ora 21.00, în secţiile unde sunt cozi

bec

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că a respins solicitarea MAI, de prelungire votării după ora 21:00. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a cerut Biroului Electoral Central (BEC) ca programul de votare să fie prelungit după ora 21.00, în secțiile de vot unde a fost îngreunat procesul de votare din cauza măsurile luate împotriva răspândirii coronavirusului.

O solicitare a fost transmisă de MAI, către BEC, în contextul în care în unele secții de vot procesul de votare a fost îngreunat, din cauza măsurilor anti-COVID, unde unele persoane așteaptă să voteze, în apropierea secției de vot, a declarat comisarul-șef de poliție Monica Dajbog, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

„Ministerul Afacerilor Interne a solicitat Biroului Electoral Central să analizeze solicitarea posibilității prelungirii votării după ora 21.00 la secțiile de votare unde există persoane care așteaptă în proximitatea localului de votare și dorezc să își exercite dreptul la vot.

Solicitarea a avut în vedere aglomerarea creată la unele secții de votare ca urmare a respectării regulilor de protecție sanitară și, bineînțeles, respectarea dreptului fundamental al cetățenilor de a vota”, a anunțat Monica Dajbog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri