Caută
Close this search box.

BEC ar fi amânat pentru mâine decizia de renumărare a voturilor de la Sectorul 1

bec

Biroul Electoral Central a amânat pentru mâine să dea decizia de renumărare a voturilor de la Sectorul 1, după ce PSD a solicitat acest lucru, susțin surse din BEC.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 și candidatul PSD pentru un nou mandat, a anunțat că a solicitat renumărarea voturilor din acest sector, după acuzațiile de fraudă.

Mihai Drăgan, reprezentantul juridic ar organizației Sector 1 a PSD și avocatul lui Dan Tudorache a declarat marți că „la acest moment, la Biroul Eelectoral Sector 1 se întâmplă renumărarea a 9 secții de votare, întrucât nu cădeau pe cheia de verificare.

Cheia de verificare înseamnă ca suma voturilor consemnate la fiecare candidat să dea cu totalitatea voturilor egalitate. Nu s-a întâmplat acest lucru. Iar din cele 9 secții de votare, 7 au diferențe semnificative, voturile efective, cu ceea ce s-a consemnat și s-a încărcat în sistem.

Aceasta este informația pe care pot s-o v-o dau cu certitudine, confirmată din două surse, inclusiv de către reprezentantul nostru în secția de votare. Suntem în situația în care votul exprimat de cetățeni la urne este denaturat total față de ceea ce s-a consemnat și de rezultatele care se dau în spațiul public”, informează Digi24.

La rândul său, Clotilde Armand a anunțat că va solicita Parchetului General să preia ancheta, după ce polițiștii au deschis un dosar penal in rem. Polițiștii capitalei au anunțat că au audiat un bărbat asupra căruia au fost găsite mai multe procese verbale de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Acesta este candidat al PSD pentru funcția de consilier general. Asupra sa au fost găsite 473 de procese verbale.

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sector 1, Clotilde Armand, se menţine pe primul loc la alegerile locale cu 41,02% din voturi, la diferenţă mică de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,79%, potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, până marţi la ora 12:00, după numărarea a 95,55% dintre voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri