Caută
Close this search box.

S-a aflat cine va fi noul premier. ”E preferatul lui Klaus Iohannis”

klaus iohannis

Vești proaste pentru premierul Ludovic Orban după ce consultantul politic Cozmin Gușă a venit cu informația zilei. Potrivit spuselor sale, cel care îi va ocupa funcția lui Orban este favoritul atât al lui Klaus Iohannis cât și al Angelei Merkel.

Într-un interviu pentru publicația DCNews.ro, consultantul politic Cozmin Gușă a venit cu bomba zilei. Acesta este de părere că funcția lui Ludovic Orban va fi ocupată de către Siegfried Mureșan, favoritul lui Klaus Iohannis dar și al cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

Cozmin Gușă a mai spus că Rareș Bogdan mai are de așteptat ceva timp până să își convingă colegii de partid că merită pus în funcția de premier al României.

„Rareș Bogdan, în acest moment, trebuie să mai aștepte, că până convinge partidul să îl susțină vor mai trece 1-3 ani. Favoritul lui Klaus Iohannis, în acest moment, este şi favoritul Angelei Merkel şi al lui Joseph Daul, liderul popular, partenerul lui, Siegfried Mureşan, pentru că despre el e vorba. El ar ocupa un pole position greu de impus în partid ca prim-ministru în locul lui Orban”, a spus Cozmin Guşă.

Ludovic Orban pus la zid

Recent, Ludovic Orban a fost ținta unui atac dur din partea președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta se declară satisfăcut de faptul că miercuri, în Parlament, la Comisia de buget-finanţe, a fost modificată prevederea de majorare a pensiilor cu 14% şi s-a adoptat „ceea ce este prevăzut în lege şi obligatoriu, adică majorarea pensiilor cu 40%”, el arătând că o astfel de majorare ar avea un impact pozitiv în economie.

„Am văzut ieşirea de ieri foarte disperată a lui Orban, nu înţelege economie nici cât un elev de şcoală. Majorarea pensiilor are un efect pozitiv în economie, pentru că stimulează consumul.

Toate ţările din lume, în această perioadă de criză, au adoptat o conduită care este diametral opusă faţă de aceea ce s-a întâmplat în anii 2009 – 2010, când s-a mers cu măsuri de reducere extraordinară a cheltuielilor. Toate economiile au căzut şi a trebuit ani de zile să îşi revină.

De data aceasta au înţeles, se stimulează consumul. În America au dat câte 1.000 dolari pentru fiecare persoană pentru consum, în Germania acelaşi lucru au făcut”, a spus Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri