Caută
Close this search box.

Brexit. Theresa May aruncă bomba: Amenințați soarta Marii Britanii

Guvernul britanic pune în pericol integritatea Regatului Unit și reputația sa, în intenția sa de a reveni asupra acordului semnat cu Uniunea Europeană în cadrul Brexit, a avertizat fostul premier.

Deputata conservatoare care a condus guvernul din 2016 până la mijlocul anului 2019, în plină negociere a Brexitului, a avertizat că nu va vota pentru textul propus de succesorul ei Boris Johnson, deoarece „ar provoca daune incalculabile reputației Regatul Unit”.

Londra i-a enervat pe europeni prin prezentarea unui proiect de lege, în prezent în curs de examinare în Parlament, prin care vrea să modifice parțial acordul semnat în ianuarie cu cei 27 de a-și reglementa ieșirea din Uniunea Europeană.

Textul contrazice în special dispozițiile speciale adoptate pentru Irlanda de Nord , pentru a evita revenirea la o frontieră cu Republica Irlanda, care ar putea slăbi acordul de pace din 1998, care a pus capăt celor trei decenii de violență.

Spinoasa problemă a Irlandei de Nord
„Dorința guvernului de a renunța unilateral la un acord internațional pe care l-a semnat a dus la punerea în discuție a dorinței sale de a respecta pe deplin Acordul de Vinerea Mare” , a criticat Theresa May în timpul unei sesiuni în Parlament, după ce ea însăși a fost nevoită să demisioneze, după ce s-a confruntat cu spinoasa problemă a Irlandei de Nord.

Potrivit acesteia, această schimbare ar putea face ca „unele comunități să fie mai puțin dispuse să aibă încredere în guvernul britanic” și să afecteze în special „voința locuitorilor Irlandei de Nord de a continua să facă parte din Regatul Unit”.

„Departe de a acționa pentru a consolida integritatea Regatului Unit și a apărea dur în fața Uniunii Europene, guvernul pune în pericol integritatea Marii Britanii”, a spus fostul prim-ministru, numind această atitudine „nesăbuită și iresponsabilă ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri